Κυριακή
22.05.2022

Η Gucci ξεκινά να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

Η ιταλική μάρκα πολυτελείας Gucci θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα σε ορισμένα από τα καταστήματά της στην Αμερική.

Ειδικότερα σύμφωνα με το BBC, oι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας μια σειρά από κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum και Litecoin.

Η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό τοn μήνα σε ορισμένα από τα εμβληματικά καταστήματα, όπως το Rodeo Drive στο Λος Άντζελες και η Wooster Street της Νέας Υόρκης.

Η Gucci, που ανήκει στη γαλλική Kering, εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που έχουν αρχίσει να δέχονται τα κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λάβει επίσης πληρωμές σε Shiba Inu και Dogecoin – ένα λεγόμενο κρυπτονόμισμα «meme» που αρχικά δημιουργήθηκε ως αστείο.

Στους πελάτες που πληρώνουν σε φυσικό καταστήματα με κρυπτονομίσματα θα σταλεί ένα email με έναν κωδικό QR για χρήση με ένα ψηφιακό πορτοφόλι περιουσιακών στοιχείων – μια εφαρμογή οικονομικών συναλλαγών που εκτελείται σε κινητές συσκευές.

Οι κωδικοί QR – ή γρήγορης απόκρισης – είναι τα ασπρόμαυρα τετράγωνα που μοιάζουν με barcode που μπορούν να διαβαστούν από κινητά τηλέφωνα και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από την αρχή της πανδημίας.

Η μάρκα είπε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει την πολιτική σε όλα τα καταστήματα στη Βόρεια Αμερική που λειτουργεί απευθείας στο εγγύς μέλλον.

Η ανακοίνωση της Gucci – μάρκας υψηλού προφίλ – σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από τις κύριες επιχειρήσεις.

Η Gucci είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει κρυπτονομίσματα ως πληρωμή.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου δέχονται πλέον ψηφιακά νομίσματα, όπως ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft, η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T και η αλυσίδα καφέ Starbucks.

Τον τελευταίο χρόνο το Bitcoin έγινε επίσης νόμιμο χρήμα σε δύο χώρες – το Ελ Σαλβαδόρ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.