Κυριακή
22.05.2022

Η Fidelity επιτρέπει επενδύσεις σε Bitcoin στα συνταξιοδοτικά προγράμματα 401(k)

Η επενδυτική εταιρεία Fidelity αποφάσισε να επιτρέψει στα συνταξιοδοτικά αποταμιευτικά της προγράμματα 401(k) να περιλαμβάνουν Bitcoin, ενώ αναμένεται και υποστήριξη για διάφορα άλλα κρυπτονομίσματα στο μέλλον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Wall Street Journal, η Fidelity αναμένεται να επιτρέψει έως και το 20% μιας επένδυσης 401(k) να διατηρηθεί σε Bitcoin. Ωστόσο, εναπόκειται στις 23.000 περίπου εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Fidelity για τη διαχείριση των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων να λάβουν την τελική απόφαση σχετικά με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κρυπτονομισμάτων. Επομένως κάποιες εταιρίες μπορεί να θέσουν χαμηλότερα όρια, ενώ άλλες μπορεί να επιλέξουν να μην το υποστηρίξουν καθόλου.

“Αναμένουμε ότι τα κρυπτονομίσματα θα διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικές γενιές σκέφτονται να επενδύσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”, λέει ο Dave Gray, Επικεφαλής του Workplace Retirement Offerings and Platforms της Fidelity.

Η Fidelity διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας πάνω από 4.5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ετήσια έσοδά της ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Είχε μερίδιο σε αγορές κρυπτονομισμάτων εδώ και αρκετό καιρό και ξεκίνησε μια ξεχωριστή οντότητα το 2018 αφιερωμένη στη επιμέλεια κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Πέρυσι, η εταιρεία λάνσαρε ένα ETF με βάση το Bitcoin και ένα αμοιβαίο κεφάλαιο στον Καναδά, επιτρέποντας στους εμπόρους επενδύσεων, στους διαχειριστές χαρτοφυλακίων και στα επενδυτικά κεφάλαια να εμπορεύονται πιο εύκολα κρυπτονομίσματα.

Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ είναι κάπως πιο επιφυλακτικό στη χρήση κρυπτονομισμάτων στα προγράμματα 401(k). Τον περασμένο μήνα, δημοσίευσε ένα σχέδιο βοήθειας και τόνισε πως πρέπει να “δείξουν εξαιρετική προσοχή καθώς σκέφτονται τα κρυπτονομίσματα”. Το έγγραφο περιγράφει πέντε βασικούς λόγους για τους οποίους τέτοιες επενδύσεις “παρουσιάζουν σημαντικούς κινδύνους και προκλήσεις”, μεταξύ των οποίων η κερδοσκοπική και ασταθής φύση τέτοιων επενδύσεων.

Source: pcmag.com