Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA ανακοίνωσε Blockchain games για το Μουντιάλ του Κατάρ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA ανακοίνωσε μια σειρά από Web3, blockchain και mobile games για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Ορισμένα θα περιέχουν NFT.

Μετά από το FIFA World στο Roblox, τώρα η FIFA Η λίστα περιλαμβάνει το Metaverse game Uplandme που βασίζεται σε blockchain, το οποίο αφορά “Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ στο Upland Metaverse”. Εδώ, οι παίκτες θα μπορούν να συλλέγουν “επίσημα ψηφιακά στοιχεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, συμπεριλαμβανομένων των θρυλικών βίντεο του τουρνουά” και να αγοράζουν αντικείμενα FIFA για το σπίτι τους στο Upland.

Το επόμενο παιχνίδι είναι το Phygtl που αφορά «Augmented Reality ποδόσφαιρο» και NFTs που αφορούν φωτογραφίες και βίντεο από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η FIFA υπόσχεται ότι αυτή θα είναι μια «ψηφιακή αναπαράσταση του αιώνιου fandom» (σ.σ. εννοώντας το Μουντιάλ).

Το Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition είναι ένα “παιχνίδι κοινωνικής πρόβλεψης βασισμένο σε κάρτες ποδοσφαίρου” όπου μπορείτε να παίξετε ενάντια στους φίλους σας.

Τέλος, υπάρχει το “Altered State Machine – AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition” που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε αγώνες ποδοσφαίρου 4v4 στα οποία η A.I. παίζει μόνη της και να γνωρίσετε “στιγμές διασκέδασης και τακτικής”. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε και να ανταλλάξετε χαρακτήρες. Πραγματικά οι περιγραφές της FIFA δεν βγάζουν νόημα.

Τα games αυτά θα αφορούν Web 3.0, NFT και blockchain
Όλα αυτά τα games έχουν «σχεδιαστεί με γνώμονα το Web 3.0 και το μέλλον της ψηφιακής διασκέδασης», δήλωσε η FIFA σήμερα σε δελτίο τύπου. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά συναρπαστική ομάδα συνεργασιών στην οποία έχουμε συνάψει καθώς αγκαλιάζουμε έναν νέο, ψηφιακά εγγενή οπαδό του ποδοσφαίρου και ασχολούμαστε μαζί του στους χώρους στους οποίους γνωρίζουμε ότι είναι ήδη ενεργοί. Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε τη στρατηγική μας για τα games για το μέλλον, είναι βέβαιο ότι το web 3.0 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και αυτό σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού μας.», δήλωσε η επικεφαλής επιχειρήσεων της FIFA, Romy Gai.

Με πληροφορίες από gameworld.gr