Δευτέρα
27.05.2024

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων «τρέμει» το halving

Η ραγδαία άνοδος που έχει καταγράψει το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα εντός του 2024 θα βρεθεί αντιμετώπη σε λίγες μέρες με ένα φαινόμενο που μπορεί να κοστίσει έως και 10 δισ. δολάρια στην αγορά των cryptos.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, μια ενημέρωση λογισμικού που γίνεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια και ονομάζεται «halving», θεωρείται εδώ και καιρό ένα από τα κλειδιά για τη στήριξη της αξίας του bitcoin.

Αυτή τη φορά, πρόκειται επίσης να προκαλέσει μείωση εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ίδιες τις εταιρείες που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του ψηφιακού νομίσματος, ακριβώς μετά την αύξηση του μεγαλύτερου κόστους τους.

Γύρω στις 20 Απριλίου, η μείωση κατά το ήμισυ θα μειώσει το ποσό των bitcoin που μπορούν να κερδίζουν κάθε μέρα οι «ανθρακωρύχοι» για την επικύρωση συναλλαγών σε 450 από 900 που είναι τώρα. Με βάση την τρέχουσα τιμή του bitcoin, αυτό θα μπορούσε να σημάνει απώλειες εσόδων ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τον κλάδο στο σύνολό του.

Η Marathon Digital, η CleanSpark και άλλοι «ανθρακωρύχοι», οι οποίοι ανταγωνίζονται για μια σταθερή ανταμοιβή bitcoin λύνοντας μαθηματικούς γρίφους χρησιμοποιώντας υπερταχείς υπολογιστές, έχουν επενδύσει σε νέο εξοπλισμό και προσπάθησαν να αγοράσουν μικρότερους αντιπάλους σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την πτώση των εσόδων.

Array