Πέμπτη
08.12.2022

Hλεκτρικά αυτοκίνητα: Η NASA μπορεί να δώσει λύση με φόρτιση από το… Διάστημα (tweets)

Η φόρτιση των μπαταριών είναι μια σχετικά αργή διαδικασία και αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά γενικά. Ακόμα και στο… Διάστημα.

Προκειμένου λοιπόν η συγκεκριμένη διαδικασία να μπορεί να επιταχυνθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ειδικά σε μακροχρόνιες αποστολές όπως αυτές που προγραμματίζονται για τον Άρη, οι μηχανικοί της NASA, της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, εξέλιξαν μια νέα τεχνολογία.

Η οποία ονομάζεται Subcooled flow boiling και μπορεί να ψύχει καλώδια που μεταφέρουν υψηλά φορτία σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Με τον τρόπο αυτό διεκολύνεται η ροή της ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα η απόδοση να είναι πολλαπλάσια σε σύγκριση ακόμα και με τους πιο προηγμένους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υπάρχουν σήμερα.

H NASA κάνει λόγο για ένταση ρεύματος έως και 1.400 A, τη στιγμή που με τα τρέχοντα δεδομένα οι φορτιστές λειτουργούν με λιγότερα από 150 Α.

Αυτό σημαίνει πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας για τη φόρτιση EVs θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που απαιτείται για αυτήν αλλά και να καταστήσει μη αναγκαίους τους οικιακούς φορτιστές.

Και αυτό γιατί η φόρτιση θα μπορούσε να γίνεται από δημόσιες εγκαταστάσεις χωρίς προβλήματα συγκέντρωσης αυτοκινήτων και καθυστερήσεων μιας και ο χρόνος θα είναι απόλυτα συγκρίσιμος με αυτόν που απαιτείται για να φουλάρει κανείς ένα συμβατικό αυτοκίνητο με βενζίνη ή πετρέλαιο.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Πρόστιμο 18,63 εκατ. δολάρια στη μητρική της Facebook

Καλάθι του νοικοκυριού: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή – Τι προβλέπει

Έως την Παρασκευή η εξαγορά του Twitter από τον Έλον ΜασκΠηγή: newmoney.gr