Κυριακή
25.02.2024

Hewlett Packard: Κοντά σε mega-deal για την εξαγορά της Juniper

Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Juniper Networks βρίσκεται η Hewlett Packard, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον κατασκευαστή προϊόντων δικτύωσης σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα, τονίζοντας ότι το deal μεταξύ των δύο εταιρειών θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Η είδηση για τη συμφωνία είχε αποτέλεσμα οι μετοχές της Hewlett Packard να υποχωρήσουν κατά 7,7%, ενώ της Juniper έκαναν άλμα 21% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Ωστόσο στις 12:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας οι μετοχές της Juniper παρουσίαζαν άνοδο 1,04% και της HP κατέγραφαν άνοδο 3,51%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το συγκεκριμένο deal αναμένεται να βοηθήσει στην ενίσχυση των προσφορών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) της σχεδόν 100 χρόνων εταιρείας τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι πέρσι, η εταιρεία κατασκευής διακομιστών HPE, δήλωσε ότι λανσάρει μια υπηρεσία υπολογιστικού νέφους που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT.

Ενεργοποιείται ο κλάδος της τεχνολογίας

Οι προσφορές δικτύων και υπηρεσιών υψηλής απόδοσης της Juniper περιλαμβάνουν δρομολόγηση, μεταγωγή, Wireless Fidelity (Wi-Fi), ασφάλεια δικτύου, λειτουργίες εταιρικής δικτύωσης με δυνατότητα AI (AIOps) και τεχνολογίες δικτύωσης που καθορίζονται από λογισμικό (SDN).

Σε περίπτωση που HPE και Juniper έρθουν σε συμφωνία, αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες πρόσφατες εξαγορές τεχνολογίας, σηματοδοτώντας την “αφύπνιση” του κλάδου της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας της Wall Street Journal, η εταιρεία σχεδιασμού-λογισμικού Synopsys βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση της Ansys για περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Hewlett Packard αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση της WSJ, ενώ η Juniper Networks δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Διαβάστε επίσης: 

Streem Global (HIG): Νέα εξαγορά κέντρου logistics στη ΒΙΠΕ Σίνδου

BMW: Ρεκόρ πωλήσεων το 2023 – «Πατάει γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση

Deal στην αγορά φαρμάκων: Η GSK εξαγοράζει την Aiolos έναντι 1,4 δισ. δολαρίων

Πηγή: mononews.gr