Τετάρτη
26.06.2024

H Nike εισβάλλει στον κόσμο του metaverse: Εξαγόρασε την RTFKT

Ολοένα και πιο βαθιά στον κόσμο του metaverse μπαίνει η Nike Inc. Ο γίγαντας αθλητικών ειδών συμφώνησε να αγοράσει την RTFKT, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2020 και δημιουργεί ψηφιακά προϊόντα όπως αθλητικά παπούτσια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain για να διασφαλίσει την αυθεντικότητά της. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

«Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμη βήμα που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Nike», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος John Donahoe κα πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας είναι να επενδύσουμε στην επωνυμία RTFKT, να εξυπηρετήσουμε και να αναπτύξουμε την καινοτόμο και δημιουργική κοινότητά τους και να επεκτείνουμε το ψηφιακό αποτύπωμα και τις δυνατότητες της Nike».

Η Nike σχεδιάζει το ψηφιακό της μέλλον τους τελευταίους μήνες.

Τον Νοέμβριο, έκανε το ντεμπούτο της η Nikeland στο metaverse συνεργαζόμενη με την πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών Roblox, όπου οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια και να στολίζουν τους χαρακτήρες τους με ψηφιακά αντικείμενα Nike. Εικονικοί κόσμοι όπως το Roblox προσελκύουν όλο και περισσότερο την προσοχή και τις επενδύσεις από επωνυμίες μόδας και ένδυσης, καθώς οι πλατφόρμες δίνουν στις εταιρείες την ευκαιρία να συνδεθούν με νεότερους χρήστες και να ευαισθητοποιήσουν τα προϊόντα τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εισβολή της μάρκας στον εικονικό κόσμο. Τον Μάιο του 2019, η επωνυμία Jordan συνεργάστηκε με το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite , όπου οι χαρακτήρες φορούσαν αθλητικά παπούτσια με την επωνυμία Nike.

ΠΗΓΗ: ot.gr

Array