Παρασκευή
02.12.2022

H Binance εξαγοράζει την FTX – Σεισμός στην αγορά

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του ανταγωνιστικού του FTX, μία εξέλιξη έδειξε αρχικά να απορροφά τους κραδασμούς στην αγορά crypto αλλά η αντίδραση των επενδυτών δεν είχε διάρκεια.

Ειδικότερα, ο CEO του Binance, Τσανπένγκ Ζάο, ανέφερε σε tweet του σήμερα, Τρίτη, ότι το FTX βρέθηκε αντιμέτωπο με “σημαντική απώλεια ρευστότητας” και “ζήτησε τη βοήθειά μας”.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να προστατευθούν οι χρήστες, όπως αναφέρει, το Binance υπέγραψε μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων (non-binding LOI) για την πλήρη εξαγορά του FTX.com και να βοηθήσει έτσι στα προβλήματα ρευστότητας.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο ιδιοκτήτης του FTX, Σαμ Μπλάνκμαν-Φρεντ, σε δική του ανάρτηση στο twitter.

Ήδη έχει ανοίξει συζήτηση για τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες που ενδεχομένως να καταπατούνται καθώς το πρώτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο με βάση το market share, η Binance, ενδέχεται να αγοράσει το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο.

Η εξέλιξη έδειξε να ανακουφίζει αρχικά τους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα με τις ψηφιακές ισοτιμίες να διαγράφουν το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρών απωλειών που σημείωναν με φόντο την αβεβαιότητα για την κατάσταση του FTX.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι απώλειες του Bitcoin, που είχαν ξεπεράσει το 6%, περιορίστηκαν κάτω και του 1%, με τη “ναυαρχίδα” των κρυπτονομισμάτων να κερδίζει περίπου 1.250 δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, σε μία κίνηση που δεν είχε διάρκεια όμως.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin πλέον υποχωρεί σε χαμηλό ημέρας στα 19.020 δολάρια με απώλειες που αγγίζουν το 8,5%.