Τετάρτη
26.06.2024

H αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δέχεται κρυπτονομίσματα

H Konzum είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κροατία και γίνεται από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου που επιτρέπει ηλεκτρονικές πληρωμές με χρήση κρυπτονομισμάτων. Τα Starbucks, η Home Depot και η Whole Foods δέχονται ήδη πληρωμές με κρυπτονομίσματα στην Αμερική.

Η Konzum που διαθέτει περισσότερα από 700 καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περί τους 10.000 υπαλλήλους, σχεδιάζει να εισαγάγει σύντομα τη νέα μέθοδο πληρωμής στα φυσικά της καταστήματα.

Οι πελάτες της αλυσίδας μπορούν να πληρώνουν για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ether και Ripple. Συνολικά, η Konzum δέχεται εννέα διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

«Η εισαγωγή των πληρωμών με κρυπτονομίσματα είναι άλλο ένα σημάδι ότι η Konzum ακολουθεί συνεχώς τις παγκόσμιες τάσεις, εισάγοντας καινοτόμες υπηρεσίες», δήλωσε ο Uroš Kalinić, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας για να συνεχίσουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή των πελατών μας και να τους παρέχουμε μια εξαιρετική εμπειρία αγορών».

Η Konzum συνεργάστηκε με την Electrocoin, έναν τοπικό παίκτη του οποίου το σύστημα PayCek εγγυάται μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία στην αρχή κάθε συναλλαγής, για να κάνει αυτές τις πληρωμές δυνατές. Και οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν την επιλογή πληρωμής με κρυπτονομίσματα στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και το σύστημα τους παρέχει μια λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές.

Εκτός από την Konzum τα Starbucks, τη Home Depot και τη Whole Foods, τη δυνατότητα πληρωμής κρυπτονομισμάτων παρέχουν και άλλοι μεγάλοι όμιλοι. Η Tesla, του Elon Musk, είναι μια από αυτές. Κρυπτονομίσματα δέχεται και το Etsy το κορυφαίο marketplace χειροποίητων και vintage προϊόντων στον κόσμο όπως και η Booking που έχει συνάψει συνεργασία με το Travala.com από το 2019, δίνοντας πρόσβαση στους χρήστες της σε 90.000 αγγελίες που μπορούν να πληρώσουν  με κρυπτονομίσματα. Επίσης, η πλατφόρμα συνεργάζεται από τον Ιανουάριο με το Crypto.com, το οποίο δίνει στους χρήστες έκπτωση έως 25% όταν πληρώνουν με την κάρτα που εκδίδει το ίδιο το Crypto.com σε συνεργασία με τη Visa. Η PayPal, επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν, να πωλούν αλλά και να αποταμιεύουν bitcoin, ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Αλλά και το Shopify, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου, δέχεται πληρωμές από τέσσερις πλατφόρμες πληρωμών για κρυπτονομίσματα (Coinbase, BitPay, GoCoin, και CoinPayments), και οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με πάνω από 1.800 διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Array