Σάββατο
28.01.2023

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Ο πρώην υφυπουργός αναλαμβάνει Digital Practice Partner στην συμβουλευτική εταιρεία Oliver Wyman

Νέα καθήκοντα για τον πρώην υφυπουργό, καθώς η Oliver Wyman, η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία και μέλος του ομίλου Marsh McLennan, ανακοινώνει ότι ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εντάσσεται στο δυναμικό της ως Digital Practice Partner.

Επιπλέον, θα αναλάβει καθήκοντα ως συν-επικεφαλής των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα, μαζί με τον Financial Services Practice Partner, κ. Euan Robertson, έχοντας ως έδρα τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Partner της Oliver Wyman, δήλωσε: «Διανύουμε μια κομβική περίοδο για την ελληνική οικονομία. Παρά τις προκλήσεις, οι προοπτικές είναι θετικές, και χαίρομαι που θα ξεκινήσω την συνεργασία μου με την υπόλοιπη ομάδα ώστε να υποστηρίξουμε την πρόοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πελατών μας και παράλληλα την τόνωση των επενδύσεων στη χώρα».

Ο κ. Claudio Torcellan, Μarket Leader Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Oliver Wyman, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για την Oliver Wyman και από την ημέρα της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του γραφείου μας στην Αθήνα, εργαστήκαμε για να χτίσουμε μια ισχυρή παρουσία στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ελληνική αγορά με στόχο την ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους και τομείς, και ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό μας. Η μεγάλη του εμπειρία και το πολύπλευρο υπόβαθρό του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τόσο τους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στους διάφορους κλάδους της οικονομίας, όσο και τους οργανισμούς που διαχειρίζονται μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγοράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ήταν υπεύθυνος για την εθνική ψηφιακή στρατηγική της χώρας και την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Πριν ενταχθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής (Regional Director) Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Google, καθώς και CEO της Google για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Μάλτα. Πριν την Google, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Gap για την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βαλκανικές χώρες. Ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως Development Engineer στην Seagate Technology, εταιρεία κατασκευής δίσκων ηλεκτρονικών υπολογιστών (disk drive) στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Μετά την αποχώρηση του από την Ελληνική Κυβέρνηση, εργάστηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος εταιρειών σε θέματα επιχειρησιακής στρατηγικής και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Πηγή: mononews.gr