Σάββατο
03.06.2023

Γουόρεν Μπάφετ: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν την ατομική βόμβα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ σχετικά με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης συγκρίνοντάς την μάλιστα με τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Ο Μπάφετ μίλησε για τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Berkshire Hathaway στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Μάλιστα όπως είπε ο Μπάφετ, ο Μπιλ Γκέιτς, του «έκανε μάθημα» για το ChatGPT εκφράζοντας τους φόβους του. Παρά το γεγονός ότι εντυπωσιάστηκε από τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να τσεκάρει κάθε δικαστική απόφαση και νομική άποψη «από την αρχή του χρόνου», πρόσθεσε  ωστόσο, ότι είναι ανήσυχος για την τεχνολογία με την ευρύτερη έννοια.

«Όταν κάτι μπορεί να κάνει τόσο πολλά πράγματα, ανησυχώ λίγο», είπε ο 92χρονος επενδυτής. «Επειδή ξέρω ότι δεν θα μπορέσουμε να το ανακαλέσουμε και, ξέρετε, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εφηύραμε, για πολύ, πολύ καλό λόγο, την ατομική βόμβα». «Ήταν εξαιρετικά σημαντικό που το κάναμε», συνέχισε ο Μπάφετ. «Αλλά είναι καλό που απελευθερώσαμε την ικανότητα αυτή για τα επόμενα 200 χρόνια του κόσμου;»

Ο Μπάφετ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει «τα πάντα στον κόσμο, εκτός από το πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνουμε».

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: «Τα λεφτά δεν μας φτάνουν για τίποτα», λένε πολίτες

JP Morgan: «Bλέπει» κυβέρνηση ΝΔ – Όλα τα σενάρια και οι προβλέψεις για τις εκλογές (γράφημα)

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ξενοδοχεία έχουν πάρει τον δρόμο για το σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr