Κυριακή
25.02.2024

Google: Ξεκινά επιχείρηση «σκούπα» στους ανενεργούς λογαριασμούς

Επιχείρηση «εκκαθάρισης» ξεκινά η Google, καθώς από σήμερα Παρασκευή 1/12 ξεκινά τη διαγραφή παλαιών ανενεργών λογαριασμών, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά».

Η Google δήλωσε ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως ένας λογαριασμός Google δίνει στους χρήστες πρόσβαση στα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας, όπως η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και ο ιστότοπος βίντεο YouTube, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Σε μια σχετική επίσημη ανάρτηση τον Μάιο, ο η Google ανέφερε ότι ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο σημείων.

Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

Αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως πηγή κακόβουλου περιεχομένου και spam.

Πώς τους διατηρούμε

Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

Η Google δήλωσε επίσης ότι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube θα μπορούσε να βοηθήσει.

Μόλις συνδεθείτε, καλό είναι να μπείτε και στην έτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε να συνδέεται με το λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε.

Η Google δήλωσε ότι τόσο στους λογαριασμούς που επηρεάζονται όσο και στις διευθύνσεις email ανάκτησης έχουν σταλεί με email που προειδοποιούν για την επικείμενη διαγραφή.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Bloomberg ΤV: Θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια

S&P Global: Γενικά αμετάβλητες οι νέες παραγγελίες στη μεταποίηση τον Νοέμβριο

Σε χαμηλό έξι μηνών ο PMI Ευρωζώνης – Σε βαθιά ύφεση ο κλάδος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr