Σάββατο
20.07.2024

Google Photos: Από σήμερα «τέλος» στη δωρεάν απεριόριστη αποθήκευση

Όσες φωτογραφίες και videos υπάρχουν στο Google Photos πριν τη 1 Ιουνίου δε θα μετρήσουν για το όριο χώρου

Από σήμερα η Google σταματά την παροχή δωρεάν απεριόριστου χώρου αποθήκευσης των videos και των φωτογραφιών σας στο Google Photos.

Συγκεκριμένα, όποια φωτογραφία ή video ανεβαίνει πλέον στο Google Photos θα μετράει έναντι του συνολικού χώρου αποθήκευσης του Google Drive, εκτός αν ο χρήστης διαθέτει Google Pixel συσκευή. Αν τα 15GB του δωρεάν χώρου αποθήκευσης του Google Drive δε αρκούν, θα πρέπει να γίνει επιλογή κάποιου πακέτου, το οποίο είναι επί πληρωμή, από €2 το μήνα για 100GB έως €10 για 2ΤΒ.

Σημειώνεται ότι όσες φωτογραφίες και videos υπάρχουν στο Google Photos πριν τη 1 Ιουνίου δε θα μετρήσουν για το όριο χώρου και θα παραμείνουν στο λογαριασμό των χρηστών. Επίσης, αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει μπορεί να διαγράψει περιεχόμενο προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος και να μπορεί να συνεχίζει να αποθηκεύει δωρεάν φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση η Google θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν το όριο του αποθηκευτικού χώρου μειώνεται, ενώ συμπεριλαμβάνει και ένα εργαλείο το οποίο θα κάνει ευκολότερη την εύρεση θολωμένων φωτογραφιών και screenshots για να μπορούν να διαγραφούν.

«Σήμερα, πάνω από 4 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες στο Google Photos και κάθε βδομάδα ανεβαίνουν 28 δισεκατομμύρια νέες φωτογραφίες. Αφού τόσοι πολλοί από εσάς βασίζεστε στο Google Photos για να αποθηκεύσετε τις αναμνήσεις σας, είναι σημαντικό όχι απλά να είναι ένα σπουδαίο προϊόν, αλλά να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας μακροπρόθεσμα. Για να καλωσορίσουμε περισσότερες αναμνήσεις σας και να δημιουργήσουμε το Google Photos του μέλλοντος, αλλάζουμε την πολιτική του απεριόριστου χώρου», έχει αναφέρει η Google επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμα

Γιατί εκτοξεύονται οι τιμές των Tesla – Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων 10 εκατ. ευρώ για τις πρώτες 400 επιχειρήσεις

Οδός Δημητρίου Παυλίδη, ένα καινούριο σημείο αναφοράς για το Εργοστάσιο Παυλίδη και την ιστορία του

GoogleGoogle Photos

Πηγή: newmoney.gr

Array