Δευτέρα
11.12.2023

Google Maps: Νέο εργαλείο προβολής για εικονική εξερεύνηση σε 15 πόλεις

Θέλατε ποτέ να κάνετε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού; Ή μήπως να ρίξετε μια ματιά σε εκείνο το νέο εστιατόριο πριν κάνετε κράτηση; Τώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, το εργαλείο Immersive View του Google Maps θα σας επιτρέψει να τα κάνετε όλα αυτά από την άνεση του τηλεφώνου σας.

Ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα, η νέα λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν ακριβή τρισδιάστατα μοντέλα πόλεων και ακόμη και να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό των κτιρίων.

Συνδυάζοντας εκατομμύρια εικόνες προβολής του δρόμου και δορυφορικές φωτογραφίες, η Google έχει καταστήσει το εργαλείο διαθέσιμο σε 15 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Δουβλίνο και το Παρίσι.

Η Google αναφέρει ότι το εργαλείο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν γραφικές διαδρομές και να διευκολύνει την πλοήγηση, προσομοιώνοντας τον καιρό και την κίνηση στη διαδρομή.

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά την έναρξη της Immersive View – (μιας πολύ βελτιωμένης έκδοσης τρισδιάστατης πλοήγησης) από πέρυσι.

Από αυτή την εβδομάδα, όμως, οι χρήστες θα μπορούν για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσουν για διαδρομές σε επιλεγμένες πόλεις.

Επιλέγοντας την προβλεπόμενη ώρα της ημέρας, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έναν πολυδιάστατο χάρτη της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων καιρικών φαινομένων, του φωτισμού, ακόμη και των προβλέψεων για την κυκλοφορία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Κρις Φίλιπς, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομάδας Geo της Google, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει βασικό μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης των Google Maps.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής σε αυτό το ταξίδι για την οικοδόμηση του μέλλοντος των χαρτών και αυτό καθοδηγείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη», δήλωσε ο Φίλιπς.

Οι λεπτομερείς τρισδιάστατοι χάρτες δημιουργούνται με τη χρήση μιας προηγμένης τεχνικής τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται νευρωνικά πεδία ακτινοβολίας, η οποία μετασχηματίζει εικόνες δύο διαστάσεων σε τρισδιάστατα μοντέλα.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, σύμφωνα με την Daily Mail, η Google λέει ότι είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το πλήρες πλαίσιο μιας τοποθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, των δομών και των λεπτομερειών του φόντου.

Διαβάστε ακόμη 

Νέα έρευνα από την ΕΚΤ: Ανάπτυξη μόλις 0,5% στην Ευρωζώνη, στο 5,6% ο πληθωρισμός το 2023 

Το οικονομικό φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ – Τινάζει την μπάνκα με περιουσία $1,1 δισ. 

Όμιλος ΔΕΛΤΑ: Αύξηση τζίρου 15,8% αλλά ζημιές 19 εκατ. ευρώ 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr