Σάββατο
03.06.2023

Google: Γιατί απειλεί να διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς – Ποιοι θα έχουν πρόβλημα

Εάν δεν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Google εδώ και πολύ καιρό, κινδυνεύετε να τον χάσετε.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διαγραφή λογαριασμών που ήταν ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μια κίνηση που σύμφωνα με την εταιρεία έχει σκοπό να αποτρέψει κινδύνους για την ασφάλεια.

Η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ αμέσως, αλλά η Google είπε ότι δεν θα ξεκινήσει τη διαγραφή λογαριασμών μέχρι τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει πολλαπλές προειδοποιητικές ειδοποιήσεις στους χρήστες και να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση των ανενεργών λογαριασμών σε φάσεις.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που θα διαγραφούν είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Πάντως, η πολιτική θα επηρεάσει μόνο προσωπικούς λογαριασμούς, και όχι εκείνους που έχουν ανοίξει οργανισμοί, όπως σχολεία και επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε η Google, προχωρά σε αυτή την κίνηση γιατί διαπίστωσε ότι οι πιο παλιοί λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να έχουν passwords που ο κάτοχός τους χρησιμοποιεί και αλλού και να μη χρησιμοποιούν ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η επαλήθευση σε δύο βήματα. Για αυτούς τους λόγους, θεωρούνται πιο ευάλωτοι στο phishing, το hacking και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Εάν έχετε κάποιο παλιό λογαριασμό τον οποίο δεν θέλετε να χάσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα log in με αυτόν σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google και στη συνέχεια να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να πραγματοποιήσετε μία αναζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να προχωρήσει αυτοδύναμη – Είμαι περήφανος και συγκινημένος

Εκλογές 2023: Θρίαμβος με ιστορική νίκη της ΝΔ – Πρωτοφανής κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (upd)

Αλέξης Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Εκλογές 2023 

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr