Δευτέρα
27.05.2024

Google: Ανακοίνωσε αναδιπλούμενο τηλέφωνο – Τεχνητή νοημοσύνη στο search (vid)

Ξεκίνησε το I/O, το ετήσιο συνέδριο της Google για τους προγραμματιστές, στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια, στο οποίο ο αμερικανικός κολοσσός ουσιαστικά παρουσιάζει τα αποτελέσματα των εργασιών της προηγούμενης χρονιάς.

Φέτος, την τιμητική τους είχαν νέα gadget, προηγμένο λογισμικό και φυσικά μπόλικη τεχνητή νοημοσύνη.

Η Google προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Καταρχήν, ανακοινώθηκε ότι πλέον η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες στη σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Gmail. Συγκεκριμένα, η Google θα ενσωματώσει τη λεγόμενη «δημιουργική» τεχνητή νοημοσύνη στο Gmail για να βοηθήσει στη γρήγορη επέκταση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία «Help Me Write». Η εταιρεία θα ενσωματώσει ρυθμίσεις για να κάνει το κείμενο που δημιουργείται μεγαλύτερο ή μικρότερο και θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο από προηγούμενα μηνύματα για να βοηθήσει στη σύνταξη του αντιγράφου.

«Απλώς πληκτρολογήστε την προτροπή αυτού που θέλετε, πατήστε Δημιουργία και θα εμφανιστεί ένα πλήρες προσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Η Google φέρνει παραγωγικές δυνατότητες AI για αναζήτηση με ένα νέο προϊόν που ονομάζεται «Converse». Θα μπορεί να συνθέτει αποτελέσματα αναζήτησης από διαφορετικά ερωτήματα, αν και δεν είναι σαφές ποιοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό ή πότε θα κυκλοφορήσει. Αποτελεί μέρος μιας νέας προσπάθειας που ονομάζεται Search Generative Experience ή SGE. Θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Labs τις «επόμενες εβδομάδες» και οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση πατώντας στο εικονίδιο Labs στην εφαρμογή Google ή στην έκδοση του Google Chrome για υπολογιστές.

(αναδιπλούμενα) Τηλέφωνα με (τεχνητή) νοημοσύνη

Τα τηλέφωνα Android θα μπορούν σύντομα να βασίζονται στη δημιουργική τεχνολογία AI της Google για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ταπετσαριών βασισμένων σε προτροπές και προτάσεις. Το προϊόν θα φτάσει αυτό το φθινόπωρο και θα προσφέρει μια ποικιλία προτροπών. Εντός του καλοκαιριού το Android θα διαθέτει και τη λειτουργία «Find My».

Από τα gadget που ανακοινώθηκαν σίγουρα ξεχωρίζει το Google Pixel Fold, το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρείας, για το οποίο ξεκινούν οι προπαραγγελίες από σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η αξία του φτάνει τα 1.799 δολάρια.

Σύμφωνα με την Google πρόκειται για το πιο λεπτό αναδιπλούμενο στην αγορά, με διπλή μπαταρία και λεπτούς φακούς κάμερας.

Όταν η συσκευή ανοίγει πλήρως θα διαθέτει οθόνη διαγωνίου 7,6 ιντσών.

Διαβάστε ακόμα:

Ο απόηχος του «ντιμπέι» και ο «δεν χαιρετάω» αρχηγός, τα σχέδια της Εθνικής για placement, η κληρονομιά Φέσσα-Δοξιάδη και η UBS στην Αθήνα για τις εκλογές

Οικογένεια Κωνσταντίνου: Η σκληρή μάχη της Yalco για την επιβίωση

Γιατί δεν… «τραβούν» παλιές και νέες ρυθμίσεις της εφορίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array