Δευτέρα
15.04.2024

Goldman Sachs: Οι πελάτες της δεν ενδιαφέρονται για τα crypto

Σταθερά αρνητική παραμένει η πολιτική της Goldman Sachs απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Την ώρα που αμερικανικοί επενδυτικοί κολοσσοί, όπως η BlackRock, πραγματοποίησαν στροφή 180 μοιρών, η Goldman Sachs συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει σημαντική αξία στην κρυπτογράφηση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Sharmin Mossavar-Rahmani, επικεφαλής επενδύσεων του τμήματος Wealth Management στην Goldman Sachs. Η αξιωματούχος της αμερικανικής τράπεζας δεν σταματά να εκφράζει τον σκεπτικισμό της για τις εκρηκτικές αποδόσεις τόσο του bitcoin όσο και των alts. «Δεν θεωρούμε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια κατηγορία επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων από τη στιγμή που δεν μπορεί να εκτιμηθεί πραγματικά η αξία τους» ανέφερε σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal. Και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύουμε στα κρυπτονομίσματα».

Σε αντίθεση με βασικούς ανταγωνιστές, όπως Fidelity και BlackRock που άνοιξαν χώρο στο χαρτοφυλάκιό τους για το bitcoin μέσω του οικοσυστήματος των ETFs, οι πελάτες της Goldman Sachs συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται για τοποθετήσεις στο blockchain, σύμφωνα με την Mossavar-Rahmani. Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν ότι η αρνητική στάση των πελατών της Goldman Sachs απέναντι στο bitcoin και τα υπόλοιπα crypto, δεν αποτρέπει την αμερικανική τράπεζα να βολιδοσκοπεί κατά διαστήματα τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την κυκλοφορία ψηφιακών εκδόσεων παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα ομόλογα.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικός απέναντι στα crypto παραμένει και ο CEO της JP Morgan. Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Τζέιμι Ντάιμον είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ποτέ bitcoin.

Source: powergame.gr

Array