Πέμπτη
18.04.2024

Γκένσλερ (SEC) κατά crypto: Προβληματικός τομέας με ανάγκη ρύθμισης

Για έναν τομέα με αρκετά προβλήματα έκανε λόγο ο Γκάρι Γκένσλερ, αναφερόμενος στα κρυπτονομίσματα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, μιλώντας την Παρασκευή (22/3) σε πανεπιστημιακή εκδήλωση στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης δεν συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό με την υφιστάμενη νομοθεσία για τις κινητές αξίες, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πλατφόρμες και ανταλλακτήρια crypto που επιδιώκουν να περιορίσουν την υποχρέωση των εταιρειών να κατοχυρώνουν τίτλους και να παρέχουν πληροφόρηση στους traders στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της προστασίας του επενδυτικού κοινού από πιθανή χειραγώγηση.

«Υπάρχουν συμμετέχοντες στις αγορές κρυπτογραφικών τίτλων που επιδιώκουν να αποφύγουν αυτές τις απαιτήσεις εγγραφής» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Καμία καταχώρηση δεν σημαίνει καμία υποχρεωτική γνωστοποίηση». Παράλληλα, ο Γκάρι Γκένσλερ άφησε και υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η SEC έχει μηνύσει μεταξύ άλλων Coinbase, Binance και Kraken, κατηγορώντας τις πλατφόρμες κρυπτογράφησης για χειραγώγηση επενδυτών και για εισαγωγή – διαπραγμάτευση μη εγγεγραμμένων τίτλων. Παράλληλα, ανοιχτή παραμένει η νομική διαμάχη με τη Ripple για το αν τελικά το κρυπτονόμισμα XRP είναι τίτλος ή εμπόρευμα.

Source: powergame.gr

Array