Τετάρτη
06.07.2022

Γκέιτς για crypto, NFTs: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

Απορρίπτει τα πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων όπως τα NFTs, ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, ως απάτες «βασισμένες στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», όπως δήλωσε σε μια διάσκεψη για το κλίμα την Τρίτη, αναζωπυρώνοντας τις προηγούμενες επικρίσεις για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

 (σ.σ. «greater fool theory», σύμφωνα με την οποία οι τιμές αυξάνονται επειδή οι άνθρωποι είναι σε θέση να πουλήσουν υπερτιμημένες επενδύσεις σε έναν μεγαλύτερο ανόητο, είτε είναι υπερτιμημένες είτε όχι. Αυτό, φυσικά, μέχρι να μην υπάρχουν μεγαλύτεροι ανόητοι…).

«Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες των πιθήκων θα βελτιώσουν τον κόσμο πάρα πολύ», είπε ο Γκέιτς σαρκαστικά, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, που διοργανώθηκε από το TechCrunch. Είπε ότι δεν είναι ούτε long ούτε short όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ο Γκέιτς έχει επικρίνει τα κρυπτονομίσματα στο παρελθόν, μαλώνοντας με τον Έλον Μασκ πέρυσι για το εάν το Bitcoin είναι πολύ επικίνδυνο για τους μικροεπενδυτές και την περιβαλλοντική βλάβη της εξόρυξης νομισμάτων.

Ο Γκέιτς υπερασπίστηκε επίσης τις προσπάθειες ψηφιακής τραπεζικής που υποστηρίζει μέσω των φιλανθρωπικών του ιδρυμάτων, που περιέγραψε ως «εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματική» από τα κρυπτονομίσματα.

Πηγή: euro2day.gr