Σάββατο
22.01.2022

Γιατί το Ethereum εκτοξεύτηκε στην αναζήτηση της Google

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε στην αναζήτηση της Google το κρυπτονόμισμα Ethereum, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο οι online αναζητήσεις «πουλήστε Ethereum» σημείωσαν εκρηκτική άνοδο 972% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι χθες το κρυπτονόμισμα έχασε πάνω από 300 στερλίνες από την αξία του.

Ανάλυση της  Payback Ltd αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο για την πώληση του Ethereum στην κυριολεξία εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές σε σχέση με τον μέσο όρο αναζητήσεων.

Εκπρόσωπος της Payback σχολίασε τα ευρήματα ως εξής:

«Ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι συχνά ευμετάβλητη, η άνοδος αυτή ανησυχεί πολύ όσους συνεχίζουν να έχουν επενδεδυμένα χρήματα στο Ethereum. Η πτώση του αναμφίβολα συμπίπτει με την ανακοίνωση νέων κανονιστικών περιορισμών από την Κίνα, αλλά και τη στροφή της Tesla στο να αποδέχεται Bitcoin, η οποία είχε επιπτώσεις σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν αυτοί οι κανονισμοί και οι αποφάσεις θα έχουν αντίκτυπο στην αγορά, κυρίως για το Ethereum που είναι κομμάτι της τεχνολογίας blockchain που χρησιμοποιείται για τα NFT’s, τα οποία είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτόξευση είδαν και οι αναζητήσεις στο Google «γιατί πέφτει το Ethereum» (άνοδος 2.028%) και «πουλήστε bitcoin» (+400%).

ΠΗΓΗ: powergame.gr