Πέμπτη
07.07.2022

Γιατί το bear market θα ωφελήσει τα crypto

Οι τριγμοί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έχουν θορυβήσει τους επενδυτές, αφού όπως όλα δείχνουν τα crypto υπόκεινται σε ανομοιογενείς ρυθμίσεις σε όλο τον κόσμο, με τους traders να είναι τυπικά απροστάτευτοι έναντι της πτώσης των τιμών.

Και παρά τα αμφίσημα μηνύματα που στέλνει η αγορά, το σημείο καμπής που ξεχωρίζει τον νικητή από τον χαμένο είναι το ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Με αφορμή αυτή τη θέση, στελέχη από τη βιομηχανία blockchain και των κρυπτονομισμάτων δήλωσαν στο CNBC ότι η πρόσφατη κατάρρευση στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων λειτουργεί ως χείρα βοηθείας, ώστε «να απαλλαγούμε από τους κακούς παίκτες στον χώρο».

Δισεκατομμύρια δολάρια αξίας έχουν χαθεί από την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του ξεπουλήματος των μετοχών και την κατάρρευση του Terra που συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Είμαστε σε μια bear market. Και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Είναι καλό, γιατί θα καθαρίσει τους ανθρώπους που ήταν εκεί για τους κακούς λόγους», δήλωσε στο CNBC ο Bertrand Perez, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, φωτογραφίζοντας το ξέπλυμα χρήματος μέσω των κρυπτονομισμάτων. «Κατά τη διάρκεια του bull market, όταν όλα είναι καλά, κανείς δεν σκέφτεται να… χτίσει, όλοι σκέφτονται να γίνουν πλούσιοι, κάτι που είναι… λάθος νοοτροπία», πρόσθεσε κι εξήγησε ότι τώρα, εν μέσω bear market η αγορά «θα καθαρίσει» από τυχοδιώκτες.

Την ίδια ρητορική ακολούθησε και ο Mihailo Bjelic, συνιδρυτής της εταιρείας blockchain Polygon, επαναλαμβάνοντας ότι το sell-off των κρυπτονομισμάτων είναι «απαραίτητο». «Η αγορά, κατά την προσωπική μου άποψη, έγινε ίσως λίγο παράλογη ή ίσως λίγο απερίσκεπτη σε κάποιο βαθμό. Και όταν έρχονται τέτοιες στιγμές, [μια] διόρθωση χρειάζεται συνήθως και στο τέλος της ημέρας είναι υγιής», είπε ο Bjelic.

Το ξεπούλημα σε μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ether πυροδοτήθηκε από μια ευρύτερη ύφεση στις χρηματιστηριακές αγορές, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας. Η πτώση επιδεινώθηκε από την ελεύθερη πτώση που κατέγραψε το terraUSD.

Σημειώνεται πως μεγάλοι, θεσμικοί επενδυτές έχουν εμπλακεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων και ήταν επίσης βασικός μοχλός του τελευταίου sell-off, σύμφωνα με τον Brett Harrison, πρόεδρο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX US.

Ο Harrison υποστήριξε ότι υπήρξε μια ευρύτερη πτώση για ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές, γεγονός που επηρεάζει τα ψηφιακά νομίσματα περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, επειδή υπάρχουν περισσότερα θεσμικά χρήματα στον χώρο. «Εάν οι άνθρωποι αναζητούν περιουσιακά στοιχεία για πώληση, η κρυπτογράφηση θα είναι στη λίστα» είπε ο Χάρισον στο CNBC.

Source: powergame.gr