Γιατί οι θεσμικοί επενδυτές έκλεισαν τις θέσεις short στο Bitcoin

Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν κλείσει τις θέσεις short στο Bitcoin, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της CoinShares που απευθύνεται προς θεσμικούς επενδυτές.

Οι εκροές σε προϊόντα επενδύσεων που λαμβάνουν θέση short Bitcoin (BTC) σταμάτησαν για πρώτη φορά σε δεκατέσσερις εβδομάδες, υποδηλώνοντας ότι οι θεσμικοί επενδυτές υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση σχετικά με το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα.

Τα επενδυτικά προϊόντα που παρακολουθούνται στην έκθεση της Coinshare περιλαμβάνουν αυτά της Grayscale Investments, ιδίως το GBTC, το 10 Crypto Index Fund της Bitwise, το ProShares ETF (BITO), μεταξύ πολλών άλλων.

Αν και η σημερινή έκθεση δείχνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές ενδέχεται να μειώνουν τις θέσεις short προς το παρόν, ωστόσο παρατηρείται αύξηση πωλήσεων. Σε διάφορα κεφάλαια που σχετίζονται με το Bitcoin, οι επενδυτές πούλησαν περισσότερα από 111 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή από τότε που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν τον ενισχυμένο ρυθμιστικό έλεγχο στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Οι θεσμικοί επενδυτές μπαίνουν σε καθεστώς παύσης –παρακολουθώντας την αγορά– καθώς τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Coinbase και Binance αντιμετωπίζουν σειρά αγωγών από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αγωγές.

Ωστόσο, τα μηνύματα από την αγορά εξακολουθούν να μην είναι θετικά. Το δεύτερο μεγαλύτερο κινεζικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων – προβληματίζει την αγορά με πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι οδηγείται προς την χρεοκοπία. Τα στοιχεία από την Nansen δείχνουν ότι οι καθαρές εκροές της Huobi έφτασαν τα 73,3 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενα δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ότι τουλάχιστον τρία στελέχη της Huobi τέθηκαν υπό κράτηση στην αστυνομία στην Κίνα.

Οι εκροές φαίνεται να επιταχύνονται τις τελευταίες ώρες. Τις τελευταίες 24 ώρες, η Huobi σημείωσε καθαρή εκροή 32,9 εκατομμυρίων δολαρίων (την Δευτέρα), σύμφωνα με τα στοιχεία του Nansen.

Ο Jiayin Xie, επικεφαλής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Huobi, έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι το Huobi «καλείται για τσάι» κάθε χρόνο. Η φράση «πίνοντας τσάι» χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα για να περιγράψει καταστάσεις όπου άτομα καλούνται από αστυνομικούς ή αξιωματικούς ασφαλείας για έρευνα.

Ο σύμβουλος του Huobi, Justin Sun, ανέβασε στο Twitter το μήνυμα «4» την Κυριακή, μια φράση που χρησιμοποιείται συνήθως στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων –όταν η αγορά αντιμετωπίζει το λεγόμενο FUD (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία).

Εν τω μεταξύ, το Huobi συνεχίζει να αγωνίζεται για να πραγματοποιήσει κέρδη – σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Source: liberal.gr

Array