Κυριακή
29.05.2022

Γερμανία: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Την πληροφορία αποκάλυψε η κυριακάτικη Bild, μόλις λίγες ημέρες αφότου και οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για πιθανές δυσλειτουργίες στο σύστημα

Η Tesla βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ομοσπονδιακών αρχών αυτοκινήτου της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που θα επηρεάσει τα δεδομένα για την εταιρεία σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη αρχή στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη νέας έρευνας που αφορά πιθανές δυσλειτουργίες στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης στα οχήματα της εταιρείας. Φαίνεται, λοιπόν, πως και οι γερμανικές αρχές της KBA περνούν υπό αυστηρό έλεγχο το σύστημα, κάτι που μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στην εμπορική κυκλοφορία της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η KBA βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεννόηση και με τις αντίστοιχες αρχές στην Ολλανδία.

Το όλο θέμα έρχεται να επιβαρύνει τις σχέσεις της Tesla με την Γερμανία, με την εταιρεία να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη με τις συνεχείς καθυστερήσεις που καταγράφονται στην ολοκλήρωση του πρώτου εργοστασίου της στην Ευρώπη, έξω από το Βερολίνο. Το εργοστάσιο έχει σκοντάψει σε συνεχόμενα εμπόδια, κυρίως από τοπικές αλλά και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που ανησυχούν για την παρουσία του στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν: «Στόχος κυβερνοεπιθέσεων η ναυτιλία λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης»

Η Ουκρανία εκτοξεύει το ενεργειακό κόστος – Επί τάπητος νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Euroxx: Νηνεμία μετά την καταιγίδα για τις ελληνικές μετοχές – Οι προοπτικές του 2022

Πηγή: newmoney.gr