Πέμπτη
08.12.2022

Γεωργιάδης: Σοβαρές μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού» σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

«Από το πρωί ισχύουν οι νέες τιμές και αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για τις αυξομειώσεις στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού.

Τα νέα είναι ευχάριστα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί, πρόσθεσε.

Μάλιστα, είπε ότι η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές σημειώνεται στην αλυσίδα Μασούτης, όπου εκεί καταγράφεται το καλάθι με τις μικρότερες τιμές.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αύριο θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ και εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι αύριο στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι από την περασμένη Τετάρτη έχουμε σοβαρές μειώσεις σε πάρα πολλά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα σε περισσότερα από 350 προϊόντα από τα 850 έχουν μείωση τιμής.

Αναλυτικά είπε ότι την περασμένη εβδομάδα το γάλα είχε 1,12 ευρώ σε δύο αλυσίδες και αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα σούπερ μάρκετ καταφέρνουν και κάνουν σοβαρές προσφορές. Πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει βγάλει επώνυμο γάλα με 1,20 ευρώ.

Για τα παράπονα για την σήμανση στα προϊόντα του καλαθιού είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα καταστήσει υποχρεωτικό να είναι πιο εμφανής.

«Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη:

Η Γερμανία κλείνει όλα τα ΑΤΜ με τη δύση του ηλίου – Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων (pics)

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη προκαλεί μπλακ άουτ και ελλείψεις σε όλο τον κόσμο

Οι κορυφαίες γαστρο-ταβέρνες και τα πιάτα που δεν πρέπει να ξεχαστούν

Πηγή: newmoney.gr