Παρασκευή
08.12.2023

Γεωργιάδης – Φλωρίδης: Πώς θα «ξεμπλοκάρουν» 4.000 εκκρεμείς συντάξεις στα διοικητικά δικαστήρια

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης με επίκεντρο την εκπόνηση σχεδίου άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών συντάξεων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρίνα-Αγγελική Σούπου και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χαράλαμπος Μπρισκόλας, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιανουαρίου – Πώς θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν τις παραγγελίες για νεότευκτα πλοία

Υδρόγειος Ασφαλιστική: «Αποκαλυπτήρια» για τους Ιταλούς της Reale Group – Το χρονοδιάγραμμα του deal (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr