Κυριακή
25.02.2024

Gautam Adani: Η μεγάλη επιστροφή στο Νο1 της λίστας των πλουσιοτέρων της Ασίας

Επέστρεψε στο Νο1 της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας ο Gautam Adani, λίγες μέρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι δεν χρειάζονταν νέες έρευνες για τους ισχυρισμούς της Hindenburg Research εναντίον του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων του μεγιστάνα.

Η καθαρή περιουσία του Adani αυξήθηκε 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα στα 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακτώντας την πρώτη θέση στην περιοχή από τον συμπατριώτη του Mukesh Ambani, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, υστερεί κατά ένα μικρό ποσό, έχοντας περιουσία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνει ο δείκτης.

Η επιστροφή του επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών τη δεκαετία του 1980, κλείνει μια γεμάτη σημαντικά γεγονότα χρονιά για τον όμιλο ports-to-power του Adani.

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg για εταιρική απάτη, ο Όμιλος Adani έχασε περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία κάποια στιγμή πέρσι και πέρασε μήνες προσελκύοντας επενδυτές, δανειστές, αποπληρωμή χρέους και κατευνάζοντας τις ανησυχίες των ρυθμιστικών Αρχών.

Οι μετοχές του Ομίλου Adani κατέγραψαν ράλι αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε αυτή την εβδομάδα τη ρυθμιστική αρχή των τοπικών αγορών να ολοκληρώσει την έρευνά της για τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων εντός τριών μηνών, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, κλείνοντας ουσιαστικά ένα “σήριαλ”.

Η δικαστική αναστολή παρείχε ένα κέρδος 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Adani – το μεγαλύτερο στον κόσμο φέτος – μετά την καταγραφή μιας από τις μεγαλύτερες απώλειες περιουσίας στον κόσμο το 2023.

Η καθαρή θέση του Adani, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως από την ευρεία πλευρά του short-seller.

Ήταν στα 118,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο της 24ης Ιανουαρίου, λίγο πριν δημοσιευτεί η έκθεση του Hindenburg.

Ο Adani, του οποίου ο όμιλος έχει δεσμεύσει μια επένδυση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία για την πράσινη μετάβαση στις επιχειρήσεις του, επιστρέφει στη ραγδαία διαφοροποίηση της “αυτοκρατορίας” του πέρα ​​από τις ρίζες του στο εμπόριο άνθρακα σε κέντρα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη , αστική ανάπτυξη , αεροδρόμια και μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: 

Τα 7 ξενοδοχειακά θαύματα του 2024 – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

Günther Fielmann: Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ιστορικής γερμανικής αλυσίδας οπτικών

O Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα, η Μαντόνα και το κοσμοπολίτικο Saint Barth’s ως πόλος έλξης της ελίτ

Πηγή: mononews.gr