Τετάρτη
26.06.2024

GameStop: Η μετοχή της εκτοξεύθηκε κατά 30% λόγω πλατφόρμας NFT

Η αξίας της μετοχής της GameStop εκτοξεύθηκε κατά 30% στις μεταχρηματιστηριακές συναλλαγές, μετά από δημοσίευμα που αναφέρει πως η εταιρεία εγκαινιάζει την πλατφόρμα για NFTs (non-fungible tokens ή μη υποκαταστάσιμα κρυπτογραφικά τεκμήρια), τα οποία είχε προαναγγείλει την άνοιξη.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε πως η GameStop δημιουργεί συνεργασίες με δύο εταιρείων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, «για να διαμοιράσουν την τεχνολογία και να συνεπενδύσουν στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain και NFT».

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους πελάτες να εμπορεύονται NFT αντικειμένων βιντεοπαιχνιδιών

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν, να πωλούν και να εμπορεύονται NFT αντικειμένων βιντεοπαιχνιδιών, όπως ρούχα και όπλα για avatars παικτών, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει προσλάβει ήδη περισσότερα από 20 άτομα για τη λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2021, η GameStop ανακοίνωσε πως δημιουργεί πλατφόρμα για την ανάπτυξη non-fungible token (NFTs), βάσει του blockchain του Ethereum. Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα της η γνωστή brick and mortar εταιρεία video games έχει αναρτήσει αγγελία, με την οποία ζητούσε «εξαιρετικούς μηχανικούς… σχεδιαστές, παίκτες και traders», για να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ.

Το Δεκέμβριο ο Διευθύνων Σύμβουλος Ματ Φέρλονγκ, ανέφερε -στην ανακοίνωση των κερδών της εταιρείας πως «εξερευνούμε αναδυόμενες ευκαιρίες στο blockchain, τα NFTs και το gaming Web 3.0».

Η μετοχή της GameStop είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των επενδυτών σε meme stock, δηλαδή μετοχές που επηρεάζονται από τις αναρτήσεις στα social media και στηρίζονται κυρίως από νεαρούς ιδιώτες επενδυτές.

Υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Ράιαν Κοέν, συνιδρυτή της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Chewy, η εταιρεία περνά μία περίοδο επανασυγκρότησης, στα πλαίσια της οποίας το καλοκαίρι ανέλαβε τη θέση του CEO ο βετεράνος της Amazon, Ματ Φέρλοντκ και οικονομικός διευθυντής (CFO) ο Μάικ Ρεκούπερο, επίσης προερχόμενος από την Amazon.

Το Δεκέμβριο, ανακοίνωσε πως δημιουργεί νέα γραφεία στο Σιάτλ και τη Βοστώνη, ώστε να βρίσκεται σε «hubs τεχνολογίας με καθιερωμένη αγορά ταλέντων».

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Array