Σάββατο
30.09.2023

Γαλλία: Για ποιον λόγο απαγορεύει τις πωλήσεις του iPhone 12

Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας (ANFR) διαπίστωσε μετά από δοκιμές στο iPhone 12 ότι εκπέμπει ακτινοβολία πάνω του επιτρεπτού επιπέδου για το ανθρώπινο σώμα.

Ειδικότερα, ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) που αντιπροσωπεύει την ποσότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από το σώμα, ήταν υψηλότερος από τον νομικά επιτρεπόμενο σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ. Το όριο είναι 4 Watts/kg, αλλά το iPhone 12 βρέθηκε να εκπέμπει 5,74 Watts/kg.

Mε βάση αυτή τη μέτρηση, ο Οργανισμός Συχνοτήτων απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις του iPhone 12 ζητώντας από τα καταστήματα της Apple σε όλη τη Γαλλία να αποσυρθεί, προσωρινά. Το ANFR προειδοποιεί επίσης ότι, αν η Apple δεν μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της ακτινοβολίας, η εταιρεία θα κληθεί να ανακαλέσει όλα τα iPhone της σειράς 12 που πωλούνται στη χώρα.

Σε απάντηση, η Apple παρείχε στο ANFR «πολλαπλά εργαστηριακά αποτελέσματα και ανεξάρτητων τρίτων» που αποδεικνύουν ότι το iPhone 12 συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τα πρότυπα SAR.

Η γαλλική εποπτική αρχή θα διαβιβάσει τώρα τα ευρήματά της σε ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει όρια ασφαλείας για τις τιμές SAR που συνδέονται με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Διαβάστε ακόμη 

Ο Κικίλιας και το Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό του Bob (του μάστορα), το παρεάκι της κονόμας και ο Ιρλανδός γαιοκτήμων του Πόρτο Χέλι  

Δύο σενάρια για επιβολή ειδικού περιβαλλοντικού τέλους   

Τράπεζες: Έξι ερωτήσεις – απαντήσεις για τα… μίνι μορατόρια της κακοκαιρίας Daniel  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr