Πέμπτη
08.12.2022

Future Ithacans: Εκδήλωση της Alpha Bank για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού

Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη της οικονομίας και τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου διοργανώνει η Alpha Bank στις 17 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των δράσεων για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων Ελλήνων του εξωτερικού. 

Στο event, το οποίο φέρει την ονομασία «Future Ithacans», θα συζητηθούν η δυναμική του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, μετά την υπερ-δεκαετή κρίση, αλλά και οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει η Alpha Bank. 

Το «παρών» θα δώσουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλου του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, καθώς και στελέχη που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στην Alpha Bank ύστερα από τον επαναπατρισμό τους από χώρες του εξωτερικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2019, η τράπεζα έχει προσελκύσει και επαναπατρίσει καταξιωμένους Έλληνες επαγγελματίες που εργάζονταν σε κορυφαίους ομίλους του εξωτερικού στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και, μεταξύ άλλων, στους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.  

Μάλιστα, στο εσωτερικό του Ομίλου έχει συγκροτηθεί η ομάδα των «Alpha Ithacans», μία κοινότητα εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να διαμορφώσουν το μέλλον του Ομίλου. 

 Μέσα από μία συμμετοχική προσέγγιση, οι Ithacans μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες από την εργασία τους στο εξωτερικό, επιταχύνουν την αλλαγή και συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του Ομίλου. Παράλληλα, λειτουργούν και ως «πρεσβευτές» για την ανάδειξη της Alpha Bank ως έναν πολύ σημαντικό μελλοντικό εργοδότη για τους Έλληνες του εξωτερικού.  

Η κοινότητα των Alpha Ithacans ενισχύεται διαρκώς, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στην Alpha Bank, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.  

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες της διασποράς μία πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση για να επιστρέψουν και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της πατρίδας μας. Επιδίωξή μας είναι η Alpha Bank να αποτελέσει πόλος έλξης των καλύτερων στην Ελλάδα και δίοδος επιστροφής στην χώρα των νέων και ικανών επαγγελματιών που η κρίση έσπρωξε στο εξωτερικό», είχε αναφέρει ο κ. Ψάλτης σε παλαιότερη τοποθέτησή του. 

Διαβάστε επίσης

#MeTinMarina Δήμαρχο, η Κασσιόπη ξαναπωλείται, η Premia αλλάζει το Athens Heart και ο Κόπυ με τον ωραίο Νίκο

Αυτά είναι τα κορυφαία ρολόγια της χρονιάς. Κάποια είναι απλώς φαντασιώσεις για συλλέκτες, με εξωφρενικές τιμές

Η δυναστεία των Ρότσιλντ: Η ιστορία της ισχυρότερης οικογένειας τραπεζιτών και ο κληρονόμος που την έσωσε από την καταστροφή (pics)

Πηγή: newmoney.gr