Πέμπτη
01.06.2023

Fuel Pass: Πιστώθηκαν €7 εκατ. – Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές

Η πλατφόρμα πλέον υποδέχεται αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ, ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού

Κανονικά προχωράνε οι πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες Fuel Pass, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, από την Παρασκευή 29/4 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου 30/4, είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατ. ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικους λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρόλο που το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώσουν άλλες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσίων στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα πλέον υποδέχεται αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ περίπου 123.000 αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή τη δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ), που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για τη χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς ίσχυε και για την πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Ψηλά παραμένει η φήμη Ελλάδας και Αθήνας στους τουρίστες – Ο αντίκτυπος από Ουκρανία και πανδημία (γράφημα)

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών

Επισιτιστική ανασφάλεια: Μπορεί η ιστορική έλλειψη σε λιπάσματα να απειλήσει τον κόσμο;

 

Πηγή: newmoney.gr