Δευτέρα
27.05.2024

FTX: Τι φέρνει η πώληση των Solana

Η ομάδα που διαχειρίζεται την πτωχευτική διαδικασία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX πούλησε περίπου τα δύο τρίτα των 2,6 δισ. δολαρίων των κρυπτονομισμάτων Solana που είχε στα αποθεματικά του. Τα κρυπτονομίσματα πωλήθηκαν με πολύ σημαντική έκπτωση από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης. Η τιμή του κρυπτονομίσματος σημειώνει ιλιγγιώδη αύξηση μεγέθους 750% σε περίοδο ενός έτους.

Οι διαχειριστές της πτώχευσης του FTX πούλησαν τα SOL στη μέση τιμή των 64 δολαρίων συγκεντρώνοντας κεφάλαια 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πέμπτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα που έφτασε σχεδόν σε αφάνεια μετά την κατάρρευση του FTX, είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος νικητής του ράλι κρυπτονομισμάτων στα τέλη του 2023 και τις αρχές του 2024, καθώς τα airdrops και τα memecoin ώθησαν το ενδιαφέρον των χρηστών.

Αρκετοί από τους πιστωτές του ανταλλακτηρίου εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για το επίπεδο έκπτωσης που προσφέρθηκαν αυτά τα κρυπτονομίσματα.

Οι αγοραστές στη συμφωνία περιελάμβαναν την Galaxy Trading (συνδεδεμένη εταιρεία με την Galaxy Digital του Mike Novogratz) και το Pantera Capital. Η Galaxy Trading φέρεται να συγκέντρωσε σχεδόν 620 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ειδικό επενδυτικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε για την αγορά κρυπτονομισμάτων SOL από το FTX και θα χρεώνει προμήθεια διαχείρισης 1%, ενώ θα τους προσφέρει στους επενδυτές αποδόσεις από το staking του κρυπτονομίσματος.

Τον περασμένο Αύγουστο, το ανταλλακτήριο FTX προσέλαβε επίσης την Galaxy Asset Management, μια άλλη συνδεδεμένη εταιρεία με την Galaxy Digital, για να αναλάβει τη διαχείριση της πώλησης των κρυπτονομισμάτων που διαχειρίζεται.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Pantera φέρεται να έχει συγκεντρώσει επίσης ένα επενδυτικό κεφάλαιο για να αγοράσει έως και 250 εκατομμύρια δολάρια SOL, ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία λογισμικού Vancouver-brd Neptune Digital Assets ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, επίσης, αγόρασε SOL αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό επομένως δείχνει ότι υπάρχουν και μικρότεροι επενδυτές που συμμετέχουν στην εξαγορά.

Ο δικαστής John Dorsey, ο οποίος επιβλέπει την πτωχευτική διαδικασία, αποφάσισε τον Ιανουάριο ότι κάθε απαίτηση πρέπει να εκτιμάται με βάση το ποσό μεταφρασμένο σε δολάρια που οφείλει ο πιστωτής την ημέρα που το ανταλλακτήριο FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Όμως, στις 11 Νοεμβρίου 2022, το κρυπτονόμισμα SOLδιαπραγματευόταν στα 16 $ – περίπου το 9% της τρέχουσας τιμής αγοράς της.

Κατά την καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του FTX, Sam Bankman-Fried, ένα θύμα, ο Sunil Kavuri, διαμαρτυρήθηκε κατά της πώλησης των κρυπτονομισμάτων με έκπτωση ενώπιον του δικαστή Lewis Kaplan, υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σε πρώην πελάτες του ανταλλακτηρίου καθώς τα κρυπτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους οι πελάτες του ανταλλακτηρίου έχουν πολλαπλάσια αξία.

Φυσικά, η έκπτωση που προσφέρθηκε από την Galaxy γεννά προβληματισμό σε μεγάλο μέρος της κοινότητας κρυπτονομισμάτων, καθώς πρόσφερε τα κρυπτονομίσματα SOL με έκπτωση 67% από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης.Τα κρυπτονομίσματα θα παραμείνουν κλειδωμένα για διάστημα περίπου 2 ετών σύμφωνα με τους όρους που είχαν παραχωρηθεί τα κρυπτονομίσματα στο ανταλλακτήριο.

Source: liberal.gr

Array