Πέμπτη
08.12.2022

FTX: Χρωστάει $3 δισ. στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές του

Η χρεοκοπημένη αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων του Sam Bankman-Fried χρωστά στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της συνολικά 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με νέα δικαστικά έγγραφα. Σε δύο πελάτες χρωστάει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια στον καθένα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όλοι τους είχαν καταγραφεί ως πελάτες και δέκα έχουν αξιώσεις άνω των 100 εκατ. δολαρίων ο καθένας.

Οι πιστωτές, των οποίων τα ονόματα και οι τοποθεσίες δεν αποκαλύφθηκαν, συγκαταλέγονται στην τεράστια γκάμα ανθρώπων και ιδρυμάτων που εμπλέκονται στη χρεοκοπία του FTX. Οι 50 μεγαλύτερες απαιτήσεις είναι όλες από πελάτες στους οποίους οφείλονται 21 εκατ. δολάρια ή περισσότερα.

Στις ΗΠΑ, οι πτωχευμένες εταιρείες υποχρεούνται να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τα χρέη τους στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης. Οι πιστωτές θα εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο για το FTX να αποπληρώσει τα χρέη του, καθώς ξετυλίγεται η χρεοκοπία.

Το FTX είπε ότι έχει περιουσιακά στοιχεία και παθητικό τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων το καθένα. Η υπόθεση μπορεί να αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο πιστωτές, σύμφωνα με τους δικηγόρους του FTX.

Το bitcoin χάνει 4,3%, στις 15.967, ενώ το ether καταγράφει απώλειες 8,4%, στα $1.116.

 

Πηγή: euro2day.gr