Πέμπτη
02.02.2023

FTX: «Χάθηκαν» 415 εκατ. δολάρια από χάκερς!

Σύμφωνα με το BBC, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που κατέρρευσε αναφέρει ότι περίπου 415 εκατομμύρια δολάρια κρυπτονομισμάτων (338 εκατομμύρια αγγλικές λίρες) έχουν κλαπεί από χάκερς.

Περίπου 323 εκατ. δολάρια χακαρίστηκαν από το διεθνές ανταλλακτήριό της και 90 εκατ. δολάρια από την πλατφόρμα της στις ΗΠΑ από τότε που η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της FTX.

Ο Sam Bankman-Fried, συνιδρυτής του FTX, έχει κατηγορηθεί ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από τους χρήστες της FTX για να πληρώσει χρέη στην άλλη του εταιρεία, την Alameda Research. Ο κ. Bankman-Fried έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες περί απάτης.

Οπως σχολίασε ο Jake Moore, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET: «Το FTX δεν έχει βλάψει μόνο την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα κρυπτονομίσματα, αλλά και τη βιομηχανία κρυπτογράφησης στο σύνολό της. Οι καταναλωτές χρειάζονται διαβεβαίωση ότι τα χρήματά τους θα είναι ασφαλή τόσο από εξωτερική υποκλοπή όσο και από εσωτερική απάτη.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη και το μέλλον τους διαφαινόταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν προκαλέσει ζημιά στην αξιοπιστία και, ως εκ τούτου, οι πελάτες παραμένουν ακόμη πιο προσεκτικοί με τα χρήματά τους. Αλλά και οι τιμές των κρυπτονομισμάτων απεικονίζουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης, καθώς σημείωσαν μεγάλη πτώση κατά το τελευταίο έτος, η οποία θα μπορούσε να πάρει πολλά χρόνια για να επανέλθει στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα. Η επιτυχία των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων επί του παρόντος κρέμεται από μια κλωστή, αλλά είναι πιθανό να βυθιστεί ακόμη χαμηλότερα προτού αποκατασταθεί η κατάσταση και η εμπιστοσύνη».

Πηγή: euro2day.gr