Πέμπτη
22.02.2024

Fortnite: Η μεγάλη επιστροφή στο iPhone τέσσερα χρόνια μετά

Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite θα επιστρέψει στα iPhone. Ειδικότερα, η Developer Epic Games θα έχει το δικαίωμα να λειτουργεί το δικό της κατάστημα εφαρμογών σε συσκευές Apple έπειτα από έναν νέο νόμο της ΕΕ που έχει σχεδιαστεί για την αύξηση του ανταγωνισμού. Προς το παρόν, οποιοσδήποτε έχει iPhone μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές μόνο από το App Store της Apple.

Ωστόσο, η Apple πρέπει να επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών σε συσκευές iOS που έχουν αγοραστεί στην ΕΕ από τον Μάρτιο.

Μάλιστα, σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, το Fortnite έγραψε: «Θυμάστε το Fortnite στο iOS; Πώς θα το επαναφέρουμε αυτό». Πρόσθεσε: «Apple, ο κόσμος παρακολουθεί».

Σημειώνεται ότι το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020 αφού η Epic Games συμπεριέλαβε σε αυτό μία επιλογή απευθείας πληρωμών εντός της εφαρμογής, ουσιαστικά παραβιάζοντας τους ισχύοντες κανόνες του App Store. Η Apple αφού αφαίρεσε την εφαρμογή από την πλατφόρμα έριξε την ευθύνη στην Epic θεωρώντας ότι αυτή έχει παραβιάσει τους κανόνες.

Η απομάκρυνση του Fortnite από το App Store οδήγησε την Epic Games να κινηθεί νομικά εναντίον της Apple.  Τρία χρόνια μετά τόσο η Epic Games όσο και η Apple έχουν καταθέσει εφέσεις στην δικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2021 που προέβλεπε ότι η Apple θα έπρεπε να επιτρέπει στους developers τους συνδέσμους εντός των εφαρμογών που θα παραπέμπουν σε εξωτερικές ιστοσελίδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Η Epic Games ισχυρίζεται ότι ο έλεγχος της Apple στο iOS και το App Store είναι αντί-ανταγωνιστικός και ότι τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών θα πρέπει να επιτρέπονται στο iPhone. Η Apple, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι το App Store παραμένει ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για τους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους και για τους χρήστες για να εξερευνήσουν εφαρμογές.

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Διατηρεί στις κορυφαίες αγορές της το Χρηματιστήριο Αθηνών – «Βλέπει» τις 1.550 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη (πίνακας)

ΣΕΒ: Οι 7+1 κρίσιμες προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις (γραφήματα)

MIG: Αγόρασε γραφεία στη Σταδίου έναντι €2,8 εκατ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr