Τετάρτη
17.08.2022

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο

Λιγότερο από έναν μήνα έχουν στη διάθεσή τους πάνω από 880.000 πολίτες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος ή ολόκληρο το ποσό για να λάβουν οι φορολογούμενοι έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ οι δηλώσεις που έχουν κατατεθεί στο Taxis ανέρχονται σε περίπου 5,55 εκατομμύρια, συγκριτικά με τις 6,4 εκατ. δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρσι.

Ειδικότερα,

Εχουν υποβληθεί 5.558.355 δηλώσεις, από τις οποίες το 32,27% είναι χρεωστικές, δηλαδή προέκυψε οφειλή φόρου.

Το 13,57% των δηλώσεων είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου εισοδήματος και το μέσο επιστρεφόμενο ποσόν ανέρχεται σε 403 ευρώ ή 301,3 εκατ. ευρώ συνολικά.

Τα υπόλοιπα εκκαθαριστικά, που αποτελούν περίπου το 52% του συνόλου των δηλώσεων, είναι μηδενικά, δηλαδή δεν προκύπτει οφειλή ή επιστροφή φόρου.
Σημειώνεται οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπίσει λάθη εκ των υστέρων μπορούν να τα διορθώσουν έως τις 30 Αυγούστου χωρίς καμία χρηματική ποινή ή άλλες κυρώσεις.

Την ίδια ώρα, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν διορθωτική δήλωση, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 η το έντυπο Ε3.

Πηγή: powergame.gr