Πέμπτη
21.10.2021

Φορολογικές δηλώσεις: Ασφυκτική η προθεσμία της 10ης Σεπτεμβρίου

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Όπως είχε γράψει το powergame.gr, θεωρείται πιθανή μια δεύτερη παράταση έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος, Ιουλίου και Αυγούστου, θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση, για το μήνα Σεπτέμβριο, θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η προθεσμία ωστόσο σύμφωνα με τους λογιστές είναι ασφυκτική, καθώς μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται περισσότερες από 700.000 φορολογικές δηλώσεις και όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρουν να τις υποβάλουν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.

Με επιστολή του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας επισημαίνει ότι είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δεδομένου και ότι δεν έχουν υποβληθεί ακόμη οι «δύσκολες περιπτώσεις δηλώσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ ζητεί μεταξύ άλλων:

  • Τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2020 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης (3%) με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου.
  • Τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021 για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών.

Πηγή: powergame.gr