Πέμπτη
01.06.2023

Ford: Κατοχύρωσε την πατέντα και ετοιμάζει έξυπνα τζάμια στα παράθυρα (γράφημα)

Μια πατέντα που έχει κατοχυρωθεί από την Ford είναι πιθανό να αλλάξει το ρόλο που παίζουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο αποκτώντας δυνατότητα ελέγχου διάφορων λειτουργιών μέσω ηχητικών εντολών και αφής

Η Ford κατοχύρωσε πρόσφατα μία πατέντα, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί κανείς να μιλάει στο παράθυρο κατά την είσοδο στο αυτοκίνητο και αυτό να αναγνωρίζει την αντίστοιχη εντολή.

Ειδικά σε περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο έχει διαφορετικούς χρήστες, έπειτα από μία φωνητική εντολή ή ένα απλό πάτημα PIN θα μπορεί πρώτον να ενεργοποιήσει όλες τις λειτουργίες και δεύτερον να σετάρει τη θέση του καθίσματος ή τη μουσική ανάλογα με τον οδηγό.

Η ευρεσιτεχνία της Ford ενδέχεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό κλειδί, που στην πορεία του χρόνου έχει αλλάξει αρκετές μορφές και από ότι φαίνεται δεν είναι απίθανο να μας αποχωριστεί πλήρως.

Το παράθυρο θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σαν ένα μεγάλο touchpad με μικρόφωνο και σύστημα αφής, λύνοντας πολλά από τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας αλλά και αποτελώντας ένα ακόμη ενδιαφέρον gadget για τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Και επειδή το μυαλό σας πάει σίγουρα στο οικονομικό, μάλλον η θραύση κρυστάλλων θα πρέπει να γίνει απαραίτητη στην εκάστοτε ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου σας.

Αν και το παράθυρο-tablet της Ford, σύμφωνα με το protothema, θα έχει διαφορετική αντοχή στα χτυπήματα ή στους επιτήδειους που σπάνε τζάμια σε απόμερα πάρκινγκ.

Διαβάστε ακόμη:

Διάλειμμα στην εργασία: Τι ισχύει – Κάθε πόσες ώρες χορηγείται

Google – Twitter: Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο 3 εκατ. ρουβλίων για άρνηση διαγραφής περιεχομένου

Αξιωματούχος της ΕΕ: Και το άνοιγμα λογαριασμού στη Gazprombank παραβιάζει τις κυρώσεις

Πηγή: newmoney.gr