Πέμπτη
07.07.2022

Φεστιβάλ στον πραγματικό κόσμο για το ψηφιακό metaverse

Μεταξύ καθηλωτικών εγκαταστάσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες και συζητήσεις σε πάνελ που στοχεύουν να διαμορφώσουν μια εικόνα για το metaverse (μετασύμπαν)

Ένα νέο φεστιβάλ metaverse πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στις 14-17 Ιουνίου με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να καταδυθούν στην κουλτούρα του ψηφιακού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, το Met Ams θα εξερευνήσει διαφορετικές πτυχές της metaverse κουλτούρας, από τον τρόπο με τον οποίο τα NFTs και το metaverse επηρεάζουν κάθε κλάδο – την τέχνη και τη μουσική μέχρι τη μόδα και τα παιχνίδια – έως και την κάλυψη θεμάτων όπως η διαφορετικότητα, η ένταξη και η βιωσιμότητα.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν επαγγελματίες από τους κλάδους του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και της κρυπτογράφησης, καλλιτέχνες, μουσικοί και σχεδιαστές, όπως ο ψηφιακός οίκος μόδας The Fabricant και η πρωτοβουλία non-fungible token (NFT) Boss Beauties.

«Ψηφιακή σπανιότητα και πολυτέλεια στο μετασύμπαν», «επανάσταση χωρίς σύνορα: πώς το web3 δημιουργεί νέες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο», «τι συμβαίνει όταν η τεχνολογία και η δημιουργικότητα συγκρούονται;», «πώς θα συνυπάρξουν η φυσική και η ψηφιακή μας ταυτότητα;», «blockchain για καλό: φιλανθρωπία και διαφάνεια στο μετασύμπαν» είναι ορισμένα από τα θέματα που θα αναλυθούν.

«Οι εξελίξεις στο Web3 προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς» δήλωσε ο Πίτερ Μιρ, συνιδρυτής του Met Ams. «Εκτός Ευρώπης, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια που ασχολούνται με το θέμα του μετασύμπαντος. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει πίσω. Το Met Ams είναι εδώ για να κρατά την Ευρώπη ενήμερη και ενόψει των εξελίξεων στην τεχνολογία, το metaverse, τα NFT και το Web3.» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: «Τιμές – φωτιά» για πετρέλαιο και ενέργεια και το 2023

Πόσα «voucher» θα δικαιούστε για αλλαγή POS, ταμειακών και ηλεκτρονικά τιμολόγια

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία δεν είναι απλά ένας επιχειρηματικός κλάδος

Πηγή: newmoney.gr