Σάββατο
03.06.2023

Ferrari: Αυξήθηκαν σημαντικά τα κέρδη της το α’ τρίμηνο

Σημαντική αύξηση κατά 27% στα 537 εκατ. ευρώ, κατέγραψαν τα κέρδη της Ferrari το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε σχέση με το την ίδια περίοδο πέρσι.

Ειδικότερα, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε αυτή την αύξηση στα κέρδη της λόγω της υψηλής ζήτησης των πανάκριβων μοντέλων της ενώ εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ακόμη υψηλότερη κερδοφορία καθώς ξεκινά τις παραδόσεις του νέου crossover Purosangue. Το περιθώριο κέρδους της Ferrari αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στο 37,6%.

Τα έσοδα ήταν 1,43 δισ. ευρώ. Η Ferrari παρουσίασε το Purosangue τον Σεπτέμβριο. Το πολυτελές, τετράθυρο αυτοκίνητο μοιάζει περισσότερο με SUV παρά με το παραδοσιακό στυλ των δίθυρων σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας, αναφέρει το Reuters.

Η Ferrari αποφάσισε να ανοίξει ξανά τις παραγγελίες για το νέο της μοντέλο Purosangue, δήλωσε ο CEO Benedetto Vigna. Μετά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ferrari σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το αυτοκίνητο δύο μήνες αργότερα, καθώς η υψηλή ζήτηση είχε σαν αποτέλεσμα οι υποψήφιοι αγοραστές να λαμβάνουν ημερομηνία παράδοσης μετά από περίπου δυο χρόνια.

Οι παραδόσεις της Ferrari Purosangue με αρχική τιμή 390.000 ευρώ πρόκειται να ξεκινήσουν το τρέχον τρίμηνο. Οι υποψήφιοι αγοραστές που παραγγέλνουν τώρα την 12κύλινδρη Purosangue θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2026 για να την παραλάβουν, δήλωσε ο Benedetto Vigna.

Επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ferrari να διατηρήσει τις πωλήσεις της Purosangue κάτω από το 20% των συνολικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου και να μην τις επεκτείνει, ώστε να διατηρήσει έναν βαθμό αποκλειστικότητας. Η Ferrari, η οποία παρουσίασε την Roma Spider τον Μάρτιο, έχει υποσχεθεί συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα φέτος.

Η Ferrari αν και έχει αυξήσει τις τιμές ορισμένων μοντέλων της καταφέρνει να καταγραφεί αύξηση των πωλήσεων της. Προφανώς εκτιμούν οι αναλυτές οι πλούσιοι πελάτες της επηρεάσθηκαν σε μικρό βαθμό από τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια. Η εταιρεία ετοιμάζεται να στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα και να μετατρέψει το ιστορικό της εργοστάσιο στη βόρεια Ιταλία σε κόμβο για αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Ferrari αναμένεται το 2025 και υβριδικά μοντέλα μόνο με μπαταρία καθώς και plug-in υβριδικά μοντέλα αναμένεται να κυριαρχήσουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το δεύτερο μισό της δεκαετίας. Τα υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούσαν το 35% των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Στα λάστιχα βοήθησαν τη Ferrari!

Πηγή: mononews.gr