Δευτέρα
15.04.2024

Φάλαινα ενεργοποίησε bitcoin μετά από 14 χρόνια

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 14 χρόνια περίμενε επενδυτής του bitcoin για να ενεργοποιήσει ξανά το cryptowallet του, συγκεντρώνοντας σε αυτό 2.000 BTC. Το 2010 η αξία του  συγκεκριμένου αποθέματος δεν ξεπερνούσε τα 600 δολάρια και πλέον ανέρχεται σε 140 εκατ. δολάρια.

Τα bitcoin που μεταφέρθηκαν στο ενιαίο ψηφιακό πορτοφόλι προέρχονται από 40 διαφορετικά σετ ανταμοιβών εξόρυξης, το καθένα από τα οποία αποτελείται από 50 BTC. Η μεταφορά των tokens από τη «φάλαινα» πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (28/3) το bitcoin διαπραγματεύεται στις 70.419,18 δολάρια, ενισχυμένο κατά 2,59%. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα δείχνει να βρίσκει στήριξη στη συγκεκριμένη ζώνη, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επόμενο ιστορικό υψηλό πριν από το προγραμματισμένο halving στα μέσα Απριλίου.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju προειδοποίησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της «φάλαινας» να ενοποιήσει σε ένα crypto wallet τις διάσπαρτες τοποθετήσεις στο blockchain συνδέεται με την «κρίση ρευστότητας από την πλευρά των πωλήσεων tokens μέσω των miners». Η μεγάλη ζήτηση για νέα bitcoin μέσω του οικοσυστήματος των ETFs δεν μπορεί να καλυφθεί από την προσφορά των miners, ανεβάζοντας έτσι την τιμή του κρυπτονομίσματος. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο ευνοϊκή για τις «φάλαινες» μετά το halving, όταν η ανταμοιβή για κάθε νέο μπλοκ στο blockhain πέφτει στο μισό, καθιστώντας ακόμα πιο σπάνιο τον «βασιλιά των crypto.

Source: powergame.gr

Array