Εξαγορά της Metaco από τη Ripple – Το μεγαλύτερο deal στα crypto για φέτος

Την ελβετική εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Metaco εξαγόρασε η Ripple, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες start-up στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Το deal, το οποίο ενδεχομένως αποτελεί το μεγαλύτερο του τελευταίου έτους, έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τον κλάδο των crypto, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τα υψηλά επιτόκια, τις σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες και την πτώση των αποτιμήσεων.

H Ripple, όπως αναφέρει το οικονομικό δίκτυο CNBC, θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια από τα ταμειακά αποθέματά της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Στόχος της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αποτιμάται στα 15 δισ. δολάρια, είναι η ενίσχυση της διεθνούς της δραστηριότητας αλλά και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Ιδρυθείσα το 2015 στην Ελβετία, η Metaco προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στην αποταμίευση, εμπορία, έκδοση και διαχείριση των ψηφιακών νομισμάτων.

Ήδη διαθέτει συνεργασία με πολλές μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Citi, η BNP Paribas, η BBVA και η Societe Generale.

Παρότι η Ripple καθίσταται πλέον ο μοναδικός μέτοχος της Metaco, η ελβετική εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται αυτόνομα και ανεξάρτητα, με τον Αντριάν Τσετσάνι να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Source: newmoney.gr