Πέμπτη
18.04.2024

Eurostat: Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες το internet

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει σταθερά το ποσοστό διείσδυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου παρά την πλήρη επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, δύο στους τρεις χρήστες Internet στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές μέσα στο 2023.

Μάλιστα, οι Έλληνες πλέον, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, όχι μόνο πραγματοποιούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών, αλλά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και για τις αγοραπωλησίες από φυσικά πρόσωπα, άλλους ιδιώτες, κυρίως μεταχειρισμένων αντικειμένων ή υπηρεσιών βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις αγορές αγαθών αυτό που κερδίζει σταθερά έδαφος είναι οι ηλεκτρονικές παραγγελίες έτοιμων γευμάτων, με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα έντονος ανάμεσα στις πλατφόρμες παραγγελιοληψίας και διανομής.

Ειδικότερα, το 2023 το 66,72% των χρηστών Internet στην Ελλάδα πραγματοποίησε αγορές αγαθών και υπηρεσιών από το Διαδίκτυο, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό του 2021 (68,52%), κάτι που σχετίζεται με το γεγονός ότι τότε υπήρχαν ακόμη περιορισμοί στη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων, αλλά πολύ υψηλότερο από αυτό που ίσχυε 10 χρόνια πριν και ήταν 40,13%, το 2013. Πάντως, το ποσοστό παραμένει αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (75,14% το 2023), με την Ελλάδα να κατατάσσεται με βάση αυτό το κριτήριο στην 22η θέση μεταξύ των «27».

Είδη ένδυσης είναι αυτό που αγοράζουν κυρίως από το Internet οι Έλληνες καταναλωτές, κάτι που σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με τις πληθωριστικές πιέσεις και την αναζήτηση στο Διαδίκτυο χαμηλότερων τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αγορές ειδών ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών ειδών ένδυσης, έκανε το 35,52%.

Στη δεύτερη θέση με συνεχή ανάπτυξη βρίσκονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες έτοιμων γευμάτων και ροφημάτων για διανομή κατ’ οίκον (το γνωστό μας delivery) με το 21,31% να προβαίνει σε τέτοιες αγορές.

Διαβάστε ακόμα

YΠΕΝ: Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών και φθηνό ρεύμα για τους αγρότες με «δώρο» 560 MW για φωτοβολταϊκά

Isrotel: Έρχεται μέσω… Brown και με σύμμαχο την οικογένεια Νταγιάν για τα πρώτα της ξενοδοχεία στην Αθήνα

7 top secret κτίρια από το Βατικανό έως τον Αρκτικό Ωκεανό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array