Τετάρτη
17.08.2022

Europol: Έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Tο φόρουμ είχε πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες και πωλούσε δεδομένα που είχαν κλαπεί από αμερικανικές εταιρείες

Το ευρωπαϊκό γραφείο αστυνομίας ανακοίνωσε το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, που πωλούσε πρόσβαση σε διαρροές δεδομένων αμερικανικών εταιριών. Η «υποδομή» της κατασχέθηκε και ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε σε ανακοίνωση η Europol.

H “RaidForums”, που ξεκίνησε το 2015, περιλάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο. «Αυτή η πλατφόρμα είχε αποκτήσει όνομα πουλώντας πρόσβαση σε διαρροές σημαντικών βάσεων δεδομένων που ανήκαν σε αμερικανικές εταιρείες από διάφορους τομείς», δήλωσε η Europol.

«Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο διαδίκτυο», διευκρίνισε η Europol.

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Η επιχείρηση ήταν «η κατάληξη ενός έτους σχολαστικού σχεδιασμού ανάμεσα στις αρχές καταστολής που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της», σύμφωνα με τη Europol.

Διαβάστε ακόμη:

«Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» (και) στα cryptos

Jumbo: Γιατί ο Απόστολος Βακάκης ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

«Kαραβιές» με πετρέλαιο και άνθρακα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (γράφημα)

Πηγή: newmoney.gr