Σάββατο
20.07.2024

Eurobank: Στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net για τη μετάβαση στο MyDATA

Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank, με θέμα «MyDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση»

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα MyDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021, στηρίζει η Eurobank.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εντάσσεται η συνεργασία με τον Όμιλο της Epsilon Net, για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το MyDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς Epsilon Smart, τα οποία οι επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακή επιδότηση και όρους, τους οποίους παρέχει η τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της, Business Exchanges.

Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα online επικοινωνίας με το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει (ή συνεργάζεται με) την επιχείρηση και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης και τεχνολογικής καινοτομίας. Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «MyDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση», την οποία διοργάνωσε η Eurobank.


Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ανδρέα Αθανασόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, Ιωάννης Μίχος και ο γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής της Eurobank Ιάκωβος Γιαννακλής.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ο Απόστολος Μπούτος, σύμβουλος διοικητή στην ΑΑΔΕ, παρουσίασε το MyDATA και τις επιλογές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ, στη στρατηγική της τράπεζας για τη στήριξη των ΜμΕ, αναφέρθηκαν επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής Small Business Banking Segment και ο Πάνος Θεοδώρου, διευθυντής τομέα Στρατηγικής και Εμπορικής Ανάπτυξης Small Business Banking Segment.

Στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να μεταβεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, στα ηλεκτρονικά βιβλία. Η επανάσταση των δεδομένων και της χρήσης τους στην καθημερινότητά μας, είναι πλέον εδώ, στο επίκεντρο της λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, και σε αυτή την πραγματικότητα χωρούν όλες οι επιχειρήσεις.

»Με την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να βοηθήσουμε, ειδικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Στηρίζουμε τη διάχυση πληροφορίας και δεδομένων, την προσπάθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα στις συναλλαγές και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού επιχειρείν και της σχέσης του με τη φορολογική διοίκηση».


Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Μίχος, πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, είπε: «Με άξονα τη συμμετοχή μας στη στρατηγική πρωτοβουλία της Eurobank για την ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλουμε ενεργά με την αξιοποίηση της νέας γενιάς Web εφαρμογών SMART, στην πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις απαιτήσεις για την αυτοματοποιημένη διασύνδεσή τους με το MyDATA της ΑΑΔΕ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύει την αισιοδοξία όλων μας για το αύριο. Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της Eurobank για την εμπιστοσύνη της και τη συνεργασία μας, και τη σταθερή της προσήλωση σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

O γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank, αντιμετωπίζοντας με σφαιρικό τρόπο τις ανάγκες των επιχειρήσεων, συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net, από τους πλέον αναπτυσσόμενους ομίλους στους τομείς της πληροφορικής. Εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμολογήσεις, βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση αυτής της σημαντικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα επηρεάσει τη λειτουργία τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και επενδύουμε στην προσαρμογή του μοντέλου εξυπηρέτησης, με διαρκή στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κατά την μετάβασή της στη νέα εποχή».

Διαβάστε ακόμη

Επιδότηση παγίων δαπανών: Ανοίγει κι άλλο η «ομπρέλα» – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Περιμένουν πράσινο φως από το Μαξίμου για να τρέξει ο νέος διαγωνισμός

ΕΡΓΑΝΗ: Από σήμερα οι δηλώσεις από κινηματογράφους και διανομείς κινηματογραφικών ταινιών

 

Πηγή: newmoney.gr

Array