Τετάρτη
21.02.2024

Eurobank: Στα 1.020 ευρώ ο κατώτερος μισθός – Εφάπαξ ενίσχυση €1.000 μέσω voucher

Δύο μέτρα για ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των «αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων» υπαλλήλων της ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank μέσω επιστολής προς το προσωπικό τη τράπεζας. Συγκεκριμένα, η Eurobank ανακοίνωσε τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ και την παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, μέσω vouchers ποσού €1.000 για όσους ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5).

Η επιστολή

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι η Τράπεζά μας με πρωταρχικό στόχο την στήριξη των μισθολογικών αποδοχών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων συναδέλφων μας ανακοινώνει τα ακόλουθα δύο μέτρα:

Πρώτον, με δική της πρωτοβουλία (εξ ελευθεριότητας), εφαρμόζει από 01.01.2024, αντί της κανονικής ισχύος από 01.12.2024, την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών του ενιαίου μισθολογίου της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΟΤΟΕ) 2022-2024.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα με αυτή την πρωτοβουλία, θα φέρει σχεδόν 1 έτος νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, την αύξηση των ελάχιστων νόμιμων αποδοχών κατά 2,5% στα κλιμάκια, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση της Διοίκησης, η τράπεζα δεσμεύεται να θεωρεί εφεξής τα αυξημένα αυτά κλιμάκια ως τις ελάχιστες νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους της από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβει χώρα και η ετήσια διαδικασία αναθεώρησης αμοιβών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει και τις μισθολογικές αποδοχές των συνεργατών που απασχολούνται στην τράπεζα μέσω εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), υποστηρίζοντας έτσι έναν ευρύτερο αριθμό εργαζομένων.

Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η Τράπεζα έχει ήδη προβλέψει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό για μεταβλητές αποδοχές σε όλες τις μονάδες,  οι οποίες θα αποδοθούν στους εργαζόμενους του Ομίλου κατά τη διαδικασία της Ετήσιας Αναθεώρησης Αποδοχών. Ειδικότερα, για τους συναδέλφους που ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5),  η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού €1.000. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στους δικαιούχους ενημέρωση με τη διαδικασία για την δρομολόγηση της σχετικής καταβολής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2024.

Νατάσσα Πασχάλη
Group CHRO
Γενική Διευθύντρια»

Διαβάστε ακόμη 

Ακίνητα: Τα «σώζουν» από το Κτηματολόγιο και τα «τσιμπάει» η εφορία

Συντάξεις: 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα λάβουν κι άλλες αυξήσεις

Ισπανία: Εκατομμύρια πλαστικά πέλετ ξεβράζονται στις ακτές της (tweets)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr