Δευτέρα
24.06.2024

Eurobank ESG Deposits: 200 εκατ. ευρώ για αειφόρες επενδύσεις

50 ελληνικές επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους υπερκαλύπτοντας κατά 2 φορές το στόχο των 200 εκατ. ευρώ

Η Eurobank αποτελεί την πρώτη συστημική τράπεζα που εισάγει στην αγορά της Ελλάδας την προθεσμιακή κατάθεση ESG Deposits, μια καινοτόμα, σύγχρονη, καταθετική λύση για επιχειρήσεις με ESG προσανατολισμό, που επιθυμούν να τοποθετήσουν τη ρευστότητά τους σε καταθετικά προϊόντα, τα κεφάλαια των οποίων θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων και έργων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης της προθεσμιακής κατάθεσης ESG Deposits και, εντός ορισμένου χρόνου, 50 ελληνικές επιχειρήσεις – πελάτες της, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους υπερκαλύπτοντας κατά 2 φορές το στόχο των 200 εκατ. ευρώ.

Με τα κεφάλαια των 200 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν, η Eurobank σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει αειφόρες επενδύσεις και έργα που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, με βάση τα κριτήρια του Πλαισίου Βιώσιμης Χρηματοδότησης (Sustainable Finance Framework) που εφαρμόζει.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε: «Η Eurobank καινοτομεί για μια ακόμη φορά και εισάγει στην ελληνική αγορά τη σύγχρονη λύση των ESG Deposits ενθαρρύνοντας τους πελάτες της να τοποθετήσουν την πλεονάζουσα ρευστότητα της επιχείρησής τους σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης που πληρούν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι ESG Deposits αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο στηρίζουμε σταθερά και με όλες μας τις δυνάμεις.».

Η προθεσμιακή κατάθεση ESG Deposits εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Eurobank για την ανάπτυξη ESG προϊόντων και υπηρεσιών και:

*Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να τοποθετήσουν μέσω ESG Deposits τυχόν διαθέσιμη ρευστότητα από ένα (1) εκατ. ευρώ, για διάστημα 6 ή 12 μήνες.

Παρέχει δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς για όλο ή μέρος του ποσού, εάν η επιχείρηση χρειαστεί τη ρευστότητά της, για έκτακτες ανάγκες και πριν τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.

Προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν να εμπλουτίσουν τη δέσμη ESG δράσεών τους, στο πλαίσιο των Αρχών Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πηγή: newmoney.gr

Array