Παρασκευή
01.07.2022

Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε η διάσπαση δι’ απόσχισης του κλάδου πράξεων πληρωμών

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της ΕΤΕ και της NBG Pay

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το σχέδιο σύμβασης διάσπασης δι’ απόσχισης του κλάδου αποδοχής πράξεων πληρωμής και η εισφορά του στη νεοϊδρυθείσα εταιρεία με την επωνυμία NBG Pay Μ.Α.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης διάσπασης δι’ απόσχισης του κλάδου αποδοχής πράξεων πληρωμής και την εισφορά του στη νεοιδρυθείσα εταιρεία με την επωνυμία NBG Pay Μ.Α.Ε. («ΝΒG Pay»). Κατόπιν έγκρισής του εν λόγω σχεδίου σύμβασης και από το Διοικητικό Συμβούλιο της NBG Pay, ολοκληρώθηκε σήμερα η υπογραφή του και θα δημοσιευθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ν. 4601/2019.

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της ΕΤΕ και της NBG Pay, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων και αποφάσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Εκτός τραπεζών πάνω από 3.000 υπάλληλοι μέσα σε έναν χρόνο – «Λουκέτο» σε 150 καταστήματα

Το ντιλ του 1 δισ. και τα 5 επιχειρηματικά ραντεβού των Αράβων στην Αθήνα

Τουρκία: Ζητεί από τον ΟΗΕ να μετονομαστεί επισήμως σε «Türkiye»

 

Πηγή: newmoney.gr