Πέμπτη
18.04.2024

Ethereum: Σε χαμηλό τριών ετών η αναλογία με το bitcoin

Απώλειες 6% για το ethereum, με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στις 3.267,44 δολάρια, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το ξεπούλημα στην αγορά crypto. Τα στοιχεία από το TradingView δείχνουν ότι η αναλογία του ethereum με το bitcoin προσεγγίζει πλέον χαμηλό τριών ετών. Ειδικότερα, ένα ethereum αξίζει λιγότερο από 0,05 bitcoin (0,049 BTC). Παράγοντες της αγοράς κρυπτογράφησης επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο όριο αποτελεί βασικό τεχνικό επίπεδο στήριξης για το blockchain του Αιθέρα, από το 2021 και έπειτα.

Η τελευταία φορά που η αναλογία με το BTC κατέβηκε κάτω από το 0,05, ήταν τον Ιανουάριο, όταν εκτυλίχθηκε το λεγόμενο «sell the news» τις πρώτες ημέρες μετά την έγκριση των spot Bitcoin ETF στις ΗΠΑ από τη SEC, με την αγορά κρυπτογράφησης να υποχωρεί, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των traders για ανοδική πορεία. Κάτι που άλλαξε άρδην από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν οι ταύροι (με καύσιμο από τις αυξανόμενες ροές μέσω ETFs) οδήγησαν το bitcoin σε διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

Μετά την (προσωρινή όπως αποδείχτηκε) επιστροφή στις 4.000 δολάρια, το ethereum χάνει σταθερά έδαφος έναντι του bitcoin, το οποίο παραμένει σε φάση διόρθωσης πριν από το halving σε μια χρονική περίοδο που φαίνεται να έχει κλείσει η «κάνουλα» των ETFs, με τις εισροές μέσω του οικοσυστήματος να επιβραδύνονται σημαντικά. Λίγο πριν από τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης (2/4), το bitcoin διαπραγματεύεται στις 65.591,53 δολάρια, υποχωρώντας άνω του 5,5%.

Για τον επικεφαλής έρευνας της Galaxy Digital, Alex Thorn, η αναλογία ethereum/bitcoin δεν έχει φθάσει ακόμη στο χαμηλότερο επίπεδο το 2024, δίνοντας έμφαση στα προσδοκώμενα κέρδη του blockchain από το halving και τις έντονες πιέσεις που θα δεχτεί ο Αιθέρας σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τη SECστις αιτήσεις για spot ethereum ETF τον Μάιο.

Source: powergame.gr

Array