Τετάρτη
26.06.2024

Ethereum ETF: Το “πόκερ” με τη SEC και οι πιθανότητες έγκρισης

Όλα για όλα τα παίζουν οι εκδότες των ethereum ETF στην προσπάθειά τους να πείσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να τους χορηγήσει την πολυπόθητη άδεια στην αγορά spot. Ο James Seyffart, ειδικός αναλυτής ETF του Bloomberg, γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον πέντε πιθανοί εκδότες ethereum ETF κατέθεσαν επικαιροποιημένες αιτήσεις, οι οποίες εναρμονίζονται με τα «θέλω» του Γκάρι Γκένσλερ. Πρόκειται για τις Fidelity, VanEck, Invesco Galaxy, Ark 21Shares και Franklin. Την αρχή έκανε νωρίτερα η Grayscale, η οποία κατέθεσε επικαιροποιημένη αίτηση για το Ethereum Mini Trust, που θέλει να μετατρέψει σε ETF.

Είχε προηγηθεί το… τελεσίγραφο της SEC για βελτιωμένες προτάσεις μέχρι τις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 «κληρώνει» για το spot ETF στον Αιθέρα της VanEck. Ο αναλυτής του Bloomberg, πάντως, υπογραμμίζει ότι ακόμα και σε μια πιθανή έγκριση από τη SEC, θα απαιτηθούν «εβδομάδες ή και περισσότερο πριν από την έναρξη των ETFs» στην αμερικανική spot αγορά.

«Οι “εγκρίσεις” δεν σημαίνουν άμεσες εκκινήσεις των #Ethereum ETFs. Θα μεσολαβήσουν ημέρες (τουλάχιστον) ή εβδομάδες, ακόμα και ενδεχομένως μήνες μεταξύ έγκρισης και λανσαρίσματος» σημείωσε, γνωστοποιώντας ότι δίνει 75% πιθανότητα για έγκριση από τη SEC μέσα στον Μάιο.

31% πάνω η τιμή του ethereum την τελευταία εβδομάδα

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) το ethereum διαπραγματεύεται στις 3.753,55 δολάρια, ενισχυμένο 0,64%. Το τελευταίο 48ωρο έχει αυξήσει την τιμή του κατά 20%, έχοντας πατήσει (μετά από καιρό) τις 3.800 δολάρια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα το ethereum έχει εκτοξευτεί κατά 31%, έχοντας αφήσει πίσω τη «μάχη» εβδομάδων να ξεπεράσει το όριο των 3.000 δολαρίων.Source: powergame.gr

Array