Πέμπτη
18.04.2024

Ethereum: 3.500 δολάρια η νέα τιμή στόχος με το βλέμμα στα ETFs

Τις 3.500 δολάρια κυκλώνουν οι traders του ethereum ως νέα τιμή – στόχο μετά το συνεχιζόμενο ράλι του Αιθέρα, που είχε ως αποτέλεσμα το Νο2 των κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει τις 2.700 δολάρια (αρχικά) και τις 2.800 δολάρια στη συνέχεια. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (16/2) το ethereum διαπραγματεύεται στις 2.805,51 δολάρια, υποχωρώντας 0,88%. Πριν από αυτήν τη μικρή υποχώρηση, το ETH ανέβηκε έως 7% μέσα σε 24 ώρες.

Τις τελευταίες 9 ημέρες ο Αιθέρας έχει αυξήσει την τιμή του κατά 15%, με ολοένα και περισσότερους επενδυτές να επιδιώκουν έκθεση στο blockchain, καταλαμβάνοντας long θέσεις εν αναμονή των αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τα πρώτα spot ETFs στον Αιθέρα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τον Μάιο. Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022 που το ethereum διαπραγματεύεται σε επίπεδα άνω των 2.700 δολαρίων.

Στάση αναμονής για το πρώτο spot Ethereum ETF

Μέχρι την Πέμπτη (15/2) οι Franklin Templeton, BlackRock, Fidelity, Ark και 21Shares, Grayscale, VanEck, Invesco και Galaxy, και Hashdex, είχαν υποβάλει αιτήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για ένα ETF στο ethereum, που δεν βασίζεται σε futures αλλά παρακολουθεί την τιμή του Αιθέρα στην spot αγορά.

Αναλυτές κρυπτογράφησης αναμένουν επανάληψη των όσων εκτυλίχθηκαν με τα πρώτα spot Βitcoin ETFs, τα οποία έλαβαν ταυτόχρονη έγκριση από τη SEC το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, μέσω των ETFs έχουν συγκεντρωθεί bitcoin, αξίας 11 δισ. δολαρίων, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει σε BlackRock και Fidelity. Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ΕΤFs στο bitcoin λειτούργησε καταλυτικά στην εκτόξευση του «βασιλιά των crypto» στις 52.000 δολάρια νωρίτερα την εβδομάδα.

Η έντονη κινητικότητα στο blockchain του Αιθέρα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο αριθμός των μη εκκαθαρισμένων futures που παρακολουθούν τις τιμές του Αιθέρα αυξήθηκε πάνω από τα 9 δισ. δολάρια την Πέμπτη. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 30% από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η αγορά κρυπτογράφησης είχε αρχίσει να συνέρχεται από το hangover των ETFs στο bitcoin. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinalalyze, που επικαλείται το δημοσίευμα στο Coindesk, τα ανοδικά στοιχήματα για τον Αιθέρα αντιπροσωπεύουν το 57% των θέσεων των προθεσμιακών συμβολαίων τις τελευταίες 24 ώρες.

«Ως μέρος ενός νέου κύματος ανάπτυξης του blockchain, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κίνηση του ethereum στις 3.500 δολάρια, επιστρέφοντας έτσι στην κορυφή του Απριλίου 2022» δήλωσε ο Alex Kuptsikevich, ανώτερος αναλυτής της FxPro. Και πρόσθεσε: «Η άνοδος κατά 15% σε λιγότερο από εννέα ημέρες υποδηλώνει εντυπωσιακό αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την ανανέωση των θέσεων των ταύρων τον Ιανουάριο στο οικοσύστημα του ethereum».

Source: powergame.gr

Array